Izvor: Tanjug
06.11.2023 u 09:43
1

NISU DOBRI NAGOVEŠTAJI IZ BIH: Nešić odgovorio Rami Isaku“Svaki pokušaj hapšena Dodika je kraj BiH“

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić poručio je federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku da niko neće hapsiti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i da Federalna uprava policije (FUP) nema šta da traži na teritoriji Srpske.

BABA I DEDA PLAĆAJU ALIMENTACIJU UMESTO SINA: Došli do granice siromaštva, ali to nije najgore šta ih je zadesilo

Nešić je to poručio nakon što je Isak izjavio da će Dodik biti uhapšen ako Sud BiH to zatraži od Federalne uprave policije (FUP). „To možemo rešiti u par sati. To je moj stav i stav mojih ljudi“, rekao je Isak u TV duelu na sarajevskoj Hajat tv..

Naveo je da se Dodik mora odazvati na svaki poziv Suda BiH. Nešić je odgovorio da su Tužilaštvo i Sud BiH pokrenuli jednu vrstu državnog udara procesom protiv Dodika. „Dodik se odazvao Sudu da bi uvideo da li je sudstvo nezavisno“, rekao je Nešić u TV duelu.

Poručio je da će Dodik biti još dugo na vlasti i istakao da FUP neće biti ni u prilici da uhapsi predsednika Republike Srpske. „Ako krene neko oružano na našeg predsednika, mi smo spremni da ga granimo. To je kraj BiH kakvu je mi znamo. Svaki pokušaj lišavanja slobode Dodika je kraj BiH. To bi dovelo do tektonskih poremećaja. U ovom trenutku BiH, njen Ustav i Dejton štite srpski političari.

Mi se zalažemo da nema nikakvih stranaca, ni visokog predstavnika, niti stranih sudija. Kristijan Šmit nije imenovan u Savetu bezbednosti. On nije legitiman. On je običan migrant ovde“, rekao je Nešić. Kaže da Šmit radi na razgradnji BiH kakvu poznajemo. „Njegova bezbednost nije ugrožena, ali on nije visoki predstavnik, nema legitimitet. Sutra ću tražiti od direktora Službe za poslove sa strancima odgovor da li je Šmit za njega visoki predstavnik ili je migrant“, najavio je Nešić, prenela je RTRS.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NISU DOBRI NAGOVEŠTAJI IZ BIH: Nešić odgovorio Rami Isaku“Svaki pokušaj hapšena Dodika je kraj BiH“”

  1. Kakve li bahatosti i manjka političke odgovornosti kod bošnjačkih političara.Pa kako pored takvog stava mogu tražiti da Srbi žive u zajedničkoj dežavi.Da li du oni svesni kakav antagonizam izazivaju za suživot kod drugih naroda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter