Izvor: happybsc
23.01.2024 u 13:35
1

POLICIJA PRETRESA KUĆU GRADONAČELNIKA LJUBLJANE: Zoran Jankovič pod lupom zbog sponzorskih ugovora

Od jutros su u toku pretresi u Opštini Ljubljana i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića, potvrđeno je u ljubljanskoj opštini.

Iz ljubljanske policijske uprave naknadno je saopšteno da sprovode obimne aktivnosti „u okviru istrage krivičnih dela privrednog kriminala i korupcije“ na širem području Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice.

U Gradskoj opštini Ljubljana  je potvrđeno da se vrše pretresi kako u prostorijama opštine, tako i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića. Istrage su počele rano jutros.

DODIK OŠTRO NA AMERIKANCE: Licemerno je govoriti da ste prijatelj BiH, a saplićete je na svakom koraku I NE DOZVOLJAVATE DO

U Policijskoj upravi Ljubljana takođe je potvrđeno  da je u toku više pretresa kuća na širem području PU Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice.

„Policijska uprava Ljubljana sprovodi obimne operativne aktivnosti po naredbama nadležnog suda u kontekstu istrage krivičnih dela privrednog kriminala i korupcije“, saopštili su.

Prema rečima advokata Janeza Koščaka, Janković se tereti da je podsticao na zloupotrebu položaja zbog potpisivanja dva sponzorska ugovora sa fudbalskim klubom, ali advokat nije želeo da otkrije o kom je klubu reč.

„Danas se nastavlja priča koju je započela prethodna vlada Janeza Janše. Pod njegovom vladom državni organ je podneo krivičnu prijavu, zbog čega su danas izvršili 58 pretresa kuća, među kojima je i gradonačelnikov dom. Žalba je obimna, naredba ima 250 stranica. Mislim da je gradonačelnik upleten u ovu priču zbog svog prezimena i glavni razlog je njegovo prezime“, rekao je advokat.

Prema rečima advokata, policajci su iz kabineta gradonačelnika uzeli tri papira, njegov raspored i dve rođendanske čestitke, a iz sekretarijata su uzeli i kompjuter.

Prema informacijama portala „Necenzurirano“, uviđaj bi trebalo da se obavi u prostorijama preduzeća Voka Snaga i Energetika Ljubljana i u sedištu fudbalskog kluba NK Olimpija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POLICIJA PRETRESA KUĆU GRADONAČELNIKA LJUBLJANE: Zoran Jankovič pod lupom zbog sponzorskih ugovora”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter