Izvor: Tanjug
10.05.2023 u 08:11
0

PORUKA MILORADA DODIKA: Srbiji nije potrebna dodatna destabilizacija nakon velikih tragedija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbiji u trenucima pojačanog senzibiliteta najmanje potrebna bilo kakva dodatna destabilizacija, jer su dve tragedije u kojima je izgubljeno 17 mladih života dovoljno destabilizujuće za celo društvo.

On je to izjavio komentarišući poslednje proteste u organizaciji nekoliko opozicionih stranaka u Srbiji, prenela je agencija Srna.

DODIK IZNEO JASAN STAV: „Srbiji nije potrebna dodatna destabilizacija nakon velikih tragedija“

Dodik je ocenio da se to događa u momentu kada Srbija prolazi, možda, najteže trenutke u poslednjih 30 godina, s obzirom na to da je suočena s borbom za očuvanje državnog suvereniteta, a sada i sa masovnim ubistvima koja nisu svojstvena ovim prostorima.

-Smatram da je neophodno pustiti institucije države Srbije da rade svoj posao, kako bi se život što pre vratio u normalu -naveo je Dodik.

Naglasio je da porodice žrtava, ali i svi članovi društva, moraju da vrate kakav-takav mir i nastave sa životom.

-Ne mogu da podržim, niti da shvatim politizaciju bilo kakve tragedije, jer ona ne vodi rešenju, već produbljivanju problema, a građanima Srbije problemi sada nisu potrebni -istakao je predsednik Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, struka treba da objasni kako je došlo do te dve tragedije, a problem će biti rešen samo zajedničkim snagama, bez podela.

-Uvažavam političke različitosti, jer bez njih nema demokratskog društva, ali poučen nekim iskustvima u Republici Srpskoj ne mogu da prihvatim da bilo ko te tragedije pokuša da politički zloupotrebi -dodao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter