Izvor: Blic.rs
12.08.2023 u 13:45
0

PORUKE NA UMRLICI: Protesti u Gradačcu nakon SVIREPOG ZLOČINA

U Gradačcu se održavaju protesti građani nakon svirepog zločina koji se dogodio juče, a u kojem su ubijene tri osobe i ranjene još tri.

Nermin Sulejmanović je u krvavom pohodu usmrtio svoju bivšu nevenčanu suprugu Nizamu i sve prenosio uživo na Instagramu.

Građani Gradačca su u strahu nakon monstruoznog zločina i pozivaju nadležne na odgovornost.

“Bojala sam se za sebe i dete”, “Stop nasilju nad ženama”, “Tražimo odgovornost gradonačelnika i policije” – samo su neki od transparenata koje okupljeni nose.

NAĐENA U LOKVI KRVI: Beba kojoj je MONSTRUM ubio MAJKU pred očima primljena u bolnicu!

Takođe, svi nose umrlicu s porukom: “Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje. Gradačac, 11.08.2023. Ožalošćeni: Građanke i građani BiH.”

Nerma Šarić, jedna od organizator protesta, rekla je kako očekuju od građana BiH da zahtevaju i očekuju korektne aktivnosti povodom implementacije Istanbulske konvencije od prvog do poslednjeg uslova.

BiH uživa titulu jedne od prvih potpisnica ove konvencije a danas mi smo došli ovde zbog čega smo došli. Istanbulska konvencija spominje termin rodno zasnovano nasilje pa bih s ovog trga poručila uloga muškaraca nije da bude siledžija, a žena žrtva, niti država treba da se ponaša kao da se te stvari nas ne tiču, ni institucije ni mi kao društvo. Molim vas da se tragični slučajevi budu povod da zaceljuju naše odnose i gradimo zdravije društvo – kazala je Šarićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter