Izvor: BSC HAPPY
12.08.2023 u 09:24
0

DAN KADA JE ZANEMELA CRNA GORA: Godišnjica stravičnog MASAKRA na Cetinju

Tačno je godina od zločina koji je potresao ne samo Crnu Goru nego i region. Masakr na Cetinju, u kojem je ubijeno 10 osoba, od čega dvoje djece, a ranjeno šestoro, ostavio je duboku ranu kako u crnogorskoj prestonici, tako i u celoj državi.

U krvavi pir, iz nepoznatih razloga, krenuo je tog 12. avgusta 2022. godine Cetinjanin Vuk Borilović. On je naružan puškom i pištoljem počeo da ubija sugrađene. Prvo je ubio komšije – Natašu Martinović i njena dva maloletna sina od osam i 11 godina.

On je potom hicima iz lovačkog karabina ubio kuma porodice Martinović – Milana Mitrovića (37), kao i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao da ga odvrati u naumu da liši života nedužne ljude.

Zatim je nastavio da ubija ko god mu se našao na putu. U pucnjavi su živote izgubili Rajko Drecun (56), Dimitrije Drecun (81), Danica Drecun (74), kao i sestre Mila Radunović (51) i Aleksandra Radunović (52).

NERMIN JE BIO DVOLIČNI SILEDŽIJA: Ni malo lepe reči za njega, ovako o MONSTRUMU iz Gradačca govori njegov kolega Igor iz Subotice

Borilović je ranio i šest osoba, od kojih su dve bile hospitalizovane u Opštoj bolnici na Cetinju, a četiri u Kliničkom centru Crne Gore.

Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović, kao i građani Cetinja Slavica Zvicer (66), Filip Đurković (33), Mileva Ramadanović (76), Darnika Čelebić (88) i Aleksandar Drecun (32).

Policija je odmah identifikovala gde se dogodila pucnjava i poslala je raspoložive patrole.

Preliminarnom istragom je identifikovano da su tri policajca pucala na Borilovića, koji prethodno nije hteo da se preda na njihov zahtev.

Policajci su prema Boriloviću ukupno ispalili oko 20 projektila. U tim trenucima su uspeli da rane ubicu.

OVO JE VIKENDICA SMRTI GDE JE NERMIN BRUTALNO PREBIO, PA LIŠIO ŽIVOTA SUPRUGU: Oteo je od tetke, pa je doveo OVDE (VIDEO)

Da je Borilović ranjen u razmeni vatre sa policijom potvrđuje i telefonski poziv u trenucima drame, koji je ostvario sa svojim prijateljem (drugom), a sa kojim je ranije dogovarao da taj dan ide na pregled psihijatrijski kod doktora u Kotoru.

Radi se o pozivu koji je ostvaren u 15:50 časova.

Borilović je u tom pozivu, navodno kazao: “Ubio sam 16 ljudi…” i rekao mu da je i sam teško ranjen.

“Ne verujem da ću preživeti”, dodao je.

Nekoliko minuta kasnije na lice mesta, prema policijskim izveštajima, došao je Cetinjanin Neno Kaluđerović. On je uspeo tada da u, navodno, ranjenog ubicu ispali još hitaca, čime je drama okončana i nakon čega je počela evakuacija ranjenih.

Borilović je podlegao povredama.

Sahranjen je na tajnoj lokaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter