Izvor: happybsc
22.01.2024 u 13:28
0

POSTOJI DOGOVOR ENTITETA: Ministar sigurnosti BIH Nenad Nešić za portal HAPPYBSC o izbornom zakonu.

U razgovoru za portal Happybsc ministar sigurnosti BIH Nenad Nešić još jednom je osudio napad na zamenika ministra sigurnosti Aleksandra Goganovića i ponovio da se napad dogodio, samo zato što je Goganović Srbin.

  • Ono što je bitno reći da je zamenik ministra je Srbin napadnut je zbog svojih stavova, branjenjna pozicija Republike Srpske, zalaganje da i srpski narod ima ista prava kao i drugi narodi, što mu je ustavom zagarantovano. Poručujem da je to neprihvatljivo  bilo kakav napad, dali dolazi na Srbe, Bošnjake Hravate ili bilo koga unutar BIH naići će na oštru reakciju bezbednosnih agencija. Nakon što se desio napad gospodin Goganović je dobio policijsko obezbeđenje i očekujem i da pravosudni organi i tužilaštvo urade svoj deo posla i da se lica koja su napala zamenika ministra odbrane procesuiraju i odgovaraju.

MUŠKARAC IZBODEN NOŽEM NASMRT: Stravičan prizor u Bihaću, došlo do

Nešić smatra da je bez stranog upliva moguće postići dogovore oko izbornih zakona kao i oko uređenja Bosne i Hercegovine, na način na koji to svim entitetima odgovora.

  • Ja smatran da je za opstanak BIH neophodan unutrašnji dogovor, neophodan je za opstanak mira i sigurnosti. A unutrašnji dogovor znači dogovor Srba, Bošnjaka i Hrvata bez mešanja stranaca. Smatram da bi mi ukoliko bi nas stranci pustili na miru i kad ne bi favorizovali bilo kooju stranu. Vrlo lako i vrlo uspešno bi došli do toga kako da živimo  u budućnosti. Ja verujem da u ovom trenutku ni jednom narodu unutar BIH ne odgovaraju sukobi i da zaista mir i stabilnost nemaju alternativu .

Zbog toga kako objašnjava Nešić , rukovodstvo Republike Srpske i  predsednik Milorad Dodik  pokrenuli su  iniscijativu da se dođe do dogovora oko izbornog zakona u BIH . Naime Dodik je organizovao sastanke sa predstvanicima bošnjačkog i hrvatskog entiteta u Banja Luci, na kojima je dogovor o zakonu već postignut, ali da postoje opstrukcije sa različitih strana.

  • Predsednik Dodik je sazvao sastanak lidera bošnjačkog naroda i gospodina Čavića koji je lider hrvatskog naroda , postignut je dogovor oko izbornog zakona oko Ustavnog suda i možemo da vidimi na delu da su u ovom trenutku svi pokušaji dogovor, razbije, jer određenjim političkim faktorima kako unutrašnjim tako i stranim ne odgovara dogovor naroda unutar BIH.

U svetlu mogućnosti dogovora Nešić je takođe pozdravio najnoviju izjavu profesorke Sabine Siljadžić, u kojoj ona kritikuje licemrrje koje vlada u Bosni, a vezano je za proslavu dana Republike Srpske 9 janaura i dana proglašenja nezavisnosti BiH.

  • Pažljivo sam pročitao šta je pisala uvažena profesorica Silajdžić, zaista me obradovao jedan glas razuma nepristrasan. Da nepristrasno gleda na situaciju u BIH. Da gleda na situaciju koja se dešavala u prethodnom periodu i na budućnost BIH . Nadam se da će tih glasova razuma iz bošnjačkog naroda biti što više  jer zaista samo dogovor između Srba i Bošnjaka je garant miru u BIH.  Zaključuje Nešić

Ceo Intervju sa ministrom sigurnosti BIH pogledajte u linku ispod

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter