Izvor:
26.07.2017 u 14:54
0

POSVAĐAJU SE SA ŽENAMA: Sve veći broj muškaraca u BiH vrši proveru očinstva pred smrt!

Svaki treći Bosanac nije otac svom detetu. Posvađaju se sa ženama, pa traže DNK test da provere očinstvo.

Razlog provere očinstva u poznim godinama su obično svađe između supružnika koje rezultiraju ovim zahtevom.

Česta kategorija su muškarci starije dobi koji u poznim godinama proveravaju očinstvo prema svojoj zakonitoj deci. Neretko zahtev podnose i muškarci koji su zaposleni u inostranstvu, a majke dece su državljanke BiH – kaže Zoran Obradović, rukovodilac DNK laboratorije Zavoda za sudsku medicinu RS, pišu "Nezavisne".

Prema njegovim rečima, razlog provere očinstva u poznim godinama su obično svađe između supružnika koje rezultiraju ovim zahtevom.

Obradović ističe da godišnje stigne između 60 i 70 sudskih i privatnih zahteva za proveru očinstva, a 30 odsto bude negativno i utvrdi se da svaki treći nije pretpostavljeni biološki otac deteta. On ističe da, kada su u pitanju sudski zahtevi, uglavnom se radi o utvrđivanju očinstva na zahtev majke ili o osporavanju očinstva na zahtev oca deteta koji je upisan u rodni list kao biološki otac.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter