Izvor: Novosti
24.09.2021 u 08:16
0

POTERNICA ZA PAROM IZ BITOLJA: Osumnjičeni za pljačku hrama u Baru

Sudija Osnovnog suda u Baru, Tamara Spasojević raspisala je poternicu za dvoje državljana Severne Makedonije.

Na poternici su Toni Petkovski (40) i Viktorija Grčeski (38), oboje iz Bitolja, optuženi za krađu u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, koja se dogodila u maju.

PROČITAJTE JOŠ:  BACAO DROGU KROZ PROZOR: Detalji policijske potere u Čačku

– Krivično veće Osnovnog suda Bar zbog kršenja izrečene mere nadzora odredilo je pritvor optuženima za krivično delo teška krađa. Izdata je poternica za Petkovskim i Grečeski. Sud je doneo rešenje da im se sudi u odsustvu. Određeni su branioci po službenoj dužnosti iz reda advokata – kazala je postupajući sudija u ovom predmetu Tamara Spasojević.

Glavni pretres bio je zakazan za 9. avgust, međutim, Petkovski i Grčeski se nisu pojavili u sudnici. Na suđenje su uredno pozvani. Policija je sudiju obavestila da se nisu toga dana javili ni u Centar bezbednosti što su bili u obavezi.

Pljačka Sabornog hrama u Baru se dogodila u noći između 22. i 23. maja ove godine.

Petkovski je provalio vrata hrama odakle su on i njegova partnerka ukrali oko 15.000 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno-srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet. Nekoliko dana kasnije opljačkali su crkvu u Crmnici, a osumnjičeni su i za pljačke u drugim verskim objektima, ne samo u Crnoj Gori već i susednim državama.

Nekoliko dana pošto su opljačkali hram u Baru, policija je uhapsila osumnjičene.

Pripadnici Centra bezbednosti Bar su, kako se navodi u saopštenju, pretresom apartmana u kojem su bili smešteni pronašli ukradene stvari.

U maju je bila u toku obustava rada advokata u Crnoj Gori i zbog nemogućnosti da im se obezbedi branilac, pušteni su da se brane sa slobode. Inače, dvoje državljana Severne Makedonije su priznali da su obili i opljačkali hram, kao i još nekoliko crkava u okolini Bara.

ODUZETE PUTNE ISPRAVE

Osnovni  sud u Baru doneo je rešenje da se ovom kriminalnom paruprivremeno oduzmu putne isprave i da im se uvede obaveza javljanja policiji svakog ponedeljka u 10 sati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter