Izvor: Happy BSC Portal/Blic.rs
13.12.2023 u 19:04
0

PRAVILA SE MORAJU POŠTOVATI: Roditelji u Ljubljani prijavili svoje dete zbog petardi, policija ih pohvalila

U Sloveniji je upotreba pirotehničkih sredstava dopuštena privatnim licima od 26. decembra do 1. januara, a prodaja od 19. do 31. decembra.

Kako javljaju slovenački mediji, roditelji iz Ljubljane su kod deteta pronašli pirotehniku ​​koju je kupilo bez njihovog znanja i sami su pozvali ljubljansku policiju.

– Svojim odgovornim ponašanjem definitivno su dali primer detetu i sprečili moguće povrede – pohvalili su ih iz ljubljanske policije, dodajući da se radilo o gotovo 400 komada pirotehničkih proizvoda.

U Sloveniji je upotreba pirotehničkih sredstava dopuštena privatnim licima od 26. decembra do 1. januara, a prodaja od 19. do 31. decembra.

Iz policije kažu da veliki naglasak stavljaju na preventivne mere za smanjenje upotrebe ili sigurnu upotrebu pirotehnike, koje sprovode zajedno sa školama i drugim institucijama.

– Stoga svake godine u osnovnim školama održimo nekoliko predavanja na tu temu – kazali su iz policije.

SKANDAL U SREDNJOJ ŠKOLI: Učenici se drogirali tokom časa, policija ih sve privela

Naglasili su i da roditelji imaju važnu ulogu u osvešćivanju maloletnika o opasnostima pirotehnike.

– Važno je da govore o toj temi i upozoravaju decu na opasnosti i posledice uporabe pirotehničkih proizvoda – dodaju iz Policijske uprave Ljubljana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter