Izvor: KURIR
13.10.2023 u 11:54
0

SIN VESNE MEDENICE USKORO NA SLOBODI: Ustavni sud usvojio žalbu Miloš Medenica neosnovano u pritvoru

Ustavni sud usvojio je ustavnu žalbu kojom je predočeno da pritvor u slučaju Miloša Medenice nije nužan i osnovan budući da se on nakon završenog lečenja vratio i stavio na raspolaganje nadležnim organima – saopštio je njegov advokat Stefan Jovanović. Ističe da je Medenica time omogućio da se protiv njega vodi istraga i da mu se sudi.

KNEŽEVIĆ VERUJE U DOGOVOR: „Vreme je da jedan nacionalni Srbin bude predsednik i tu ne vidim nikakvu jeres“

Medenica se već 16 meseci nalazi u pritvoru.

– Naime, nakon završenog lečenja, o čemu postoji uredna medicinska dokumentacija kako u tužilaštvu tako i u sudu, isti se vratio u Crnu Goru kako bi se suočio sa optužbama. Isti je bio svestan za šta se sve tereti, odnosno za koja sve krivična dela je okrivljen, ali se uprkos tome vratio i na taj način omogućio prvo tužilaštvu da vodi istragu u odnosu na njega, a potom i sudu da mu sudi. Ovako postupanje mog branjenika predstavlja konkretnu okolnost koja u celosti relativizuje navodne okolnosti koje bi uticale na opasnost od bekstva, jer da se isti nije vratio u Crnu Goru pitanje je kako bi mu se uopšte i sudilo – kazao je Jovanović ranije Pobjedi.

Sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Miloš Medenica se nalazi u pritvoru od 25. maja prošle godine kada je uhapšen na podgoričkom aerodromu nakon dolaska iz Beograda. Tereti se za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih dela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter