Izvor: KOLEKTIV.ME
13.10.2023 u 09:34
0

KNEŽEVIĆ VERUJE U DOGOVOR: „Vreme je da jedan nacionalni Srbin bude predsednik i tu ne vidim nikakvu jeres“

Lider DNP-a Milan Knežević izjavio je u emisiji “Načisto” na TV Vijesti da veruje da će lider NSD-a Andrija Mandić biti izabran za predsednika Skupštine. Sa druge strane ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je iznenađen predlogom mandatara Milojka Spajića da mesto predsednika Skupštine ponudi Mandiću.

Ako se to desi, a vjerujem da će se desiti da Mandić bude izabran za predsednika Skupštine, znam da će to biti osoba koja će na najodgovorniji, najpošteniji način u skladu sa Ustavom i zakonom obavljati tu funkciju. Vreme je da jedan nacionalni Srbin bude predsednik Skupštine i ne vidim tu nikakvu jeres.. Nema razloga da iko bude zabrinut za to”, rekao je Knežević.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je iznenađen predlogom mandtara Milojka Spajića da mesto predsjednika Skupštine ponudi Mandiću.

“Ne zato što mislim bilo što loše u moralnom smislu, nego zbog ideologije koju propagira i onoga što jesu njegovi stavovi”, rekao je Adžić u istoj emisji.

Adžić ocjenjuje da mandatar Spajić možda nedovoljno poznaje koje su ingerencije predsednika Skupštine.

“Ili nedovoljno poznaje ono što su ingerencije predsednika Skupštine i svih tela u kojima će on biti uključen i pristupu podacima koje će imati kao predsednik Skupštine, ili je možda odustao od onoga što jeste prvobitni plan kada je evroatlanski put Crne Gore upitan”, istakao je Adžić.

Ako je Mandić sada postao prihvatljiv NATO partnerima i da će oni dozvoliti pristup podacima, Adžić kaže da su to onda novi momenti.

“Ako je došlo do nekih promena, ukoliko je zaista ono što je spoljna politika Crne Gore postala prihvatljiva koaliciji ZBCG, moram to da pohvalim”, dodao je Adžić.

Knežević: Eskobar određen za ambasadora, zameniće ga O’ Brajen

Knežević je kazao da prema njihovim informacijama gospodin Gabrijel Eskobar određen za ulogu ambasadora. Njega će zameniti, kaže Knežević, Džejms O’ Brajen koji je nedavno imenovan za pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.

“Ovde će doći O’ Brajen koji će pokrivati njegovu poziciju”, tvrdi lider DNP-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter