Izvor: Telegraf.rs
27.10.2023 u 21:24
0

SLOVENIJA PONOVO POD VODOM: Zbog ogrominh kiša poplavljeni putevi, kuće, škole, vrtići (FOTO/VIDEO)

Nabujale su reke, bujice su poplavile objekte i saobraćajnice, a zbog ogromne količine vode aktivirala su se i klizišta

Obilna kiša pala je tokom protekle noći u Sloveniji, a zbog količina padavina izdato je crveno upozorenje.

Zbog ogromne količine kiše na severozapadu Slovenije zatvoreno je nekoliko puteva. Problem su nanosi blata i zemlje. Šef Opštinskog štaba civilne zaštite Tolmina Miha Vencelj rekao je građanima da ne kreću na put.

Dosta problema je i u Baškoj Grapi, gde su zbog poplave Bača evakuisani stanovnici, te u Kamniškoj Bistrici, koja delimično nije prohodna. Takođe, ne može se do nekih kuća u selu Krivčevo jer je put neprohodan.

Prema podacima Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spasavanje, današnja jaka kiša i vetar uzrokovali su dosta problema. Najviše poziva bilo je u Novoj Gorici, Kranju, Ljubljani, Celju i Slovenj Gradecu.

Nabujale su reke, bujice su poplavile objekte i saobraćajnice, a zbog ogromne količine vode aktivirala su se i klizišta. Poplavljeno je nekoliko vrtića i škola na području Savinjske doline, Kamnika i Tolmina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter