Izvor: Tanjug
16.11.2021 u 11:19
0

SLOVENIJA: Vojska pomaže bolnicama u borbi protiv korone

Slovenačke oružane snage angažovale su se u civilnim bolnicama kako bi im pomogle da se izbore sa velikim brojem pacijenata obolelih od kovid-19.

Vojska je uputila četiri lekarska tima sa ukupno 20 pripadnika i opremu za praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Kako prenose mediji, vojnomedicinski timovi pomagaće u oba univerzitetska klinička centra u Ljubljani i Mariboru, kao i u bolnicama u Celju i Novom Mestu.

PROČITAJTE JOŠ: REPUBLIKA SRPSKA: U toku velika akcija suzbijanja prometa opojnih droga 

Timove koji su juče raspoređeni u svaku od ovih ustanova čine po jedna medicinska sestra, medicinski tehničar, medicinski pomoćnik i dva borbena spasioca.

U zavisnosti od potrebe pripadnici vojske radiće i u jedinicama intenzivne nege za kovid pacijente, u odeljenjima urgentne medicine i drugim bolničkim službama.

Ovo nije prvi put da slovenačka vojska pomaže zdravstvenom sistemu u suzbijanju epidemije kovid-19, jer su mobilni rendgenski aparat i druga medicinska oprema ranije ustupani UKC Ljubljana.

PROČITAJTE JOŠ: SEVERNA MAKEDONIJA: Potpisivanje zajedničke deklaracije sa NATO-om 

Više od 49 odsto PCR testova izvršenih juče u Sloveniji bilo je pozitivno, a potvrđena su 3.763 nova slučaja infekcije korona virusom, za 419 više nego protekle nedelje.

Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ) procenjuje da u Sloveniji trenutno ima 45.434 aktivnih infekcija u zemlji.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter