Izvor: Informer
06.09.2023 u 07:29
2

TRAGIKOMEDIJA! RASPOP MIRAŠ RAŠČINJEN: LAŽNI VLADIKA BOJOVIĆ proterao KVAZIPOGLAVARA CRNOGORSKE CRKVE!

U takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi na Cetinju došlo je do raskola, kada je Boris Bojović, nepriznati vladika, sa čela te nevladine organizacije smenio Miraša Dedeića, koji se predstavljao kao mitropolit Mihailo.

Ova odluka je doneta na skupu koji je nazvan „Opštecrnogorski zbor“. Iako ne kriju mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i svemu što ima srpski predznak, predstavnici CPC su najavu za zbor napisali na ćirilici.

Nejasno je kako se donose odluke u ovoj nepriznatoj, nekakonskoj crkvi, pa se ne zna na koji način je Boris izabran za njenog navodnog poglavara.

Čovek koji sebe naziva đakonom, Stefan Marković rekao je okupljenima na Cetinju da su doneli odluku da Dedeić mora da se penzioniše jer je mator.

EKIPA HAPPY TV NA LICU MESTA: TOTALNA DESTRUKCIJA I BEZUMLJE, POSLANICI ZVIŽDE I PRAVE HAOS! DEO OPOZICIJE hoće BLOKADU PARLAMENTA (FOTO/VIDEO)

– Mi pravoslavni Crnogorci, vernici naše svete CPC, okupljeni na Opštecrnogorskom zboru donosimo odluku da se mitropolit crnogorski Mihailo usled svoje starosne dobi, te u zadnjim godinama slabijoj posvećenosti arhijereskoj službi povuče u mirovinu, zadržavši Ustavom i kanonom zagarantovano doživotno dostojanstvo mitropolita, sa titulom umirovljeni mitropolit crnogorski – kazao je u svom obraćanju Marković.

Bojoviću je potom predata bela mitra sa brilijantskim krstom, a okupljeni su skandirali: „Živeo vladika, dostojan“.

Bojović je najavio da će formirati Mitropolitski savet i upravni odbor, kao i da će obnoviti navodni rad Svetog Sinoda, iako čitava organizacija okuplja jedva 20 navodnih sveštenika.

Ova nevladina organizacija već duže vreme želi da oduzme manastire Sprske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, pa je Bojović najavio da će formirati pravni tim koji će se baviti tim radom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “TRAGIKOMEDIJA! RASPOP MIRAŠ RAŠČINJEN: LAŽNI VLADIKA BOJOVIĆ proterao KVAZIPOGLAVARA CRNOGORSKE CRKVE!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter