Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
01.11.2023 u 16:59
0

SNIMALI UČENIKA KAKO TUČE DRUGARA U ŠKOLI: Ovo nije prvi slučaj, prošli put je dečak završio u bolnici

Iako je pokušao da ga ubedi da ga nije omalovažavao, drugar ga je udario punom šakom u glavu nakon čega je niži dečak jauknuo i zateturao se od siline

Jedan učenik pretukao je drugog u osnovnoj školi u Pakoštanima, a tuči je prethodilo omalovažavanje što je dovelo do vršnjačkog nasilja.

Na snimku koji je Slobodnoj Dalamciji poslala anonimna osoba čuje se i vidi kako učenik napada nižeg, jer „mu se opet smejao“. Iako je pokušao da ga ubedi da ga nije omalovažavao, drugar ga je udario šakom u glavu.

Takođe, primećena su ostala deca na video-snimku kako nepomično stoje i gledaju, niko ne priskače u pomoć.

– Ovim putem dostavljam video-snimak nasilja učenika sedmog ili osmog razreda koji kruži među učenicima OŠ „Pakoštane“. Video je skoro snimljen, a ovo nije prvi put da se vršnjačko nasilje događa u ovoj školi. Očigledno niko ne preduzima nikakve mere s obzirom na to da su u istoj školi trojica maloletnika pretkula učenika osmog razreda koji je završio u bolnici – navodi anonimni pošiljalac.

O slučaju je obavešten i direktor Ivo Cirka.

– Učenike prepoznajem i nisam upućen niti znam da ovaj snimak kruži među učenicima. Škola će postupiti u skladu sa protokolom o slučajevima nasilja o čemu je ovde svakako i reč. Meni je kao direktoru jako žao što se ovakve stvari događaju i mogu samo da kažem da ćemo se još i više truditi da do ovakvih nasilnih ponašanja u našoj školi ne dolazi – naveo je Ćirak.

On tvrdi da nasilje nije prijavljeno.

– Događaj iz navedenog snimka se dogodio u OŠ „Pakoštane“ u petak, 27. oktobra. Spomenuti događaj nije prijavljen od strane žrtve nasilja niti njegovih roditelja kao ni od ostalih učesnika ni učenika tako da do ovog poziva nisam znao za taj slučaj. OŠ „Pakoštane“ je škola u kojoj se ovakvi događaji ne ignorišu niti tolerišu već se pri svakoj prijavi reaguje i pravovremeno postupa – naveo je direktor.

Mediji navode da je u decembru prošle godine, pred božićne praznik, u neposrednoj blizini ove osnovne škole, dogodilo još jedno vršnjačko nasilje. Osmaka su pretukla trojica maloletnika zbog čega je dečak završio u bolnici u Zadru.

RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE: Uhapšeno 14 devojaka i makro stranac, organizator ima pasoš ove države

U zadarskoj policiji tada su potvrdili dojavu o incidentu:

– Na ulici u mestu na širem biogradskom području fizički je napadnuto dete kojem je pružena lekarska pomoć u Opštoj bolnici Zadar gde mu je utvrđena težina telesnih povreda. Zbog sumnje da je reč o vršnjačkom nasilju, policija je sprovodila uviđaje u saradnji sa nadležnim službama i o svemu utvrđenom obavestila Državno tužilaštvo – naveli su tad iz policije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter