Izvor: 24sata.hr
07.12.2023 u 12:52
0

SPASAVANJE IZ GAZE PLATIĆE 7.000 EVRA?! Ovako Hrvatska pomaže svojim građanima

Pre tačno mesec dana 22 hrvatskih državljana evakuisano je iz ratom pogođene Gaze u Kairo. Potom im je hrvatska ambasada u Egiptu zajedno s ambasadom u Izraelu osigurala prevoz za Hrvatsku. Međutim, da bi uopšte mogli da krenu prema Hrvatskoj morali su se zadužiti kod hrvatskih vlasti i sad ih po porodici čeka dug od više od 7.000 evra koji moraju podmiriti.

Diplomatski izvori su objasnili šta se sve događalo prilikom evakuacije.

Deo troškova evakuisani iz Gaze u Hrvatsku trebalo je da plate, odnosno potpisali su da prihvataju te troškove pre nego što su napustili Kairo i otputovali prema Hrvatskoj. Reč je o avionskim kartama iz Kaira prema Zagrebu„, saznaju od izvora iz diplomatskih krugova.

Ostale troškove poput smeštaja u Kairu, hrane i ostalog prevoza, kažu, nisu morali da plate.

HRVATSKA PROTERALA SRPSKOG DIPLOMATU: Nota je uručena ambasadorki, savetnik mora da napusti zemlju!

„Ali, hrvatska državna uprava ima fleksibilan pristup tome, nisu platili odmah taj iznos za karte već im je to uračunato kao dug. Dakle, to su prihvatili pre nego što su hteli da ih evakuišemo. Priličan broj članova porodica nisu formalno hrvatski državljani, već su u rodbinskoj vezi s hrvatskim državljanima“, saznaje se iz istih izvora.

Kako saznaje portal, porodice bi trebalo da plate i do 7.500 evra za avionske karte, a poslale su molbu da im se dug oprosti, te čekaju odgovor.

Poslat je upit i Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova, a odgovor će biti objavljen kad ga dobiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter