Izvor: alo.rs
07.12.2023 u 12:20
0

ZLOČINCI IMALI SPISKOVE: Otkriveni jezivi planovi Vanjinih ubica

Istragu o grupi Ljupča Palevskog Palča, koji je glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Đorđevske treba proširiti, jer su njihove akcije ravne terorizmu i imaju zločinačku prošlost sa kojom je trebalo mnogo ranije da se obračunaju, kaže profesorka univerziteta sa Fakulteta bezbednosti Frosina Taševska Remenski.

– Ta grupa je, prema mojim nezvaničnim informacijama, imala mnogo veće planove. Postojali su spiskovi za likvidaciju. Postojali su spiskovi za iznudu. Bilo je spiskova zastrašivanja, spiskova za otmice, što znači da je ovo izazov za istražne organe. Izazov za policiju, za službe bezbednosti. Da osujeti planove i iznese ih javnosti i to bi bila njihova dodatna odgovornost u celom ovom slučaju- rekla je Remenski.

Prema njenim rečima, napadači su od ranije bili poznati policiji.

LJUPČO DOBRO ZNAO VANJU: Otkrivena NEVEROVATNA veza među njima

– Oni imaju poznatu kriminalističko-bezbednosnu i policijsku istoriju i nisu bili osobe koje prethodno nisu bile tretirane od strane obezbeđenja. Kad kažem „bezbedno tretirani“, mislim da su te osobe u prošlosti u velikom broju slučajeva bile pod stalnim, kontinuiranim operativnim nadzorom kako bi se sprečili takvi, slični planovi, koji su mogli biti mnogo monstruozniji – rekla je profesorka.

Međutim, Remenski pita zašto nije nastavljeno njihovo praćenje.

– Zašto i kako je dozvoljeno da se taj operativni nadzor ne nastavi, na način na koji je trebalo da se tretira, pitanje je za druge institucije. Ne samo pitanje za policiju, već i za bezbednosno-obaveštajnu zajednicu, s obzirom na to da su ona legitimna, kao i svuda u Evropi i svetu, legitimna meta ekstremnog desnog i krajnje levog ekstremizma, koji je prethodnica do terorizma – kaže ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter