Izvor: BSC HAPPY/KURIR
21.11.2023 u 15:02
0

HRVATSKA PROTERALA SRPSKOG DIPLOMATU: Nota je uručena ambasadorki, savetnik mora da napusti zemlju!

Šef hrvatske diplomatije i ministar evropskih poslova Gordan Grlić Radman saopštio je juče da je Hrvatska odlučila da savetnika ambasadora Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata!

Reagovali smo brzo na proterivanje prvog sekretara u Ambasadi Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera i odlučili se za recipročnu meru. Odlučili smo da savetnik ambasade Srbije u Hrvatskoj bude proglašen personom non grata. Nota je uručena ambasadorki i u njoj se navodi da savetnik mora da napusti teritoriju Hrvatske – saopštio je Gordan Grlić Radman.

PROTERAN ZBOG ŠPIJUNAŽE? Šnajder vrbovao za hrvatsku službu

On je rekao i da hrvatskom diplomati nije obrazloženo zašto je proglašen nepoželjnom osobom, „što još više zabrinjava“. Na pitanje o napisima srpskih medija da je hrvatski diplomata proteran pod optužbama za špijunažu, Grlić Radman je rekao:

Oni nisu obrazložili razloge, to je za nas relevantno. A ostale spekulacije, kako kome odgovara. Ovo nismo očekivali, od Srbije smo očekivali pruženu ruku. Srbija je tako postupila, mi smo samo odgovorili recipročno – rekao je Grlić Radman.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter