Izvor:
09.08.2017 u 20:23
0

TREBINJE: Određen pritvor piromanima!

Dvojici osumljičenih piromana M.M (42) i G.M. (24) danas je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da su počlinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Oni su tokom dana saslušani u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje, posle čega im je i predložen pritvor.

Podsećamo da su osumnjičeni za izazivanje velikog šumskog požara u rejonu Žakova u Popovom polju. Oni su meštani ovog i susednog sela Grbići, koji su u ponedeljak veče zatečeni kako pale vatru u Žakovu.

– Vatru su palili na dva mesta pored puta. Primećen je beli automobil iz koga izlaze dve osobe i pale vatru uz magistralu. Jedan požar je odmah ugašen, a drugi se rasplamsao – rekao je izvor iz Tužilaštva.

Stanje na požarištima u ovoj rejonu danas je bilo nešto stabilnije. Vatrogasci su uspeli da odbrane kuće u selima Žakovo i Tulje, a u pomoć im je u utorak veče stigao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Vatrena linija se danas kretala prema selu Mrkonjići u Popovom polju. U gašenju ovog požara dejstvovao je helikoper Oružanih snaga BiH.

– Na terenu su vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, šumari, meštani, a pridružilo se i deset vojnika oružanih snaga BiH. Teren je nepristupačan, a opožarena površina velika. Na izmaku smo snaga jer u poslednja dva mesece svakodnevno gasimo požare – rekao je komandir trebinjskih vatrogasaca Tripo Ćuk.

Blic
Foto: Twitter/The Nation‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter