Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
19.11.2023 u 17:47
0

UČENIK PRETIO DRUGOVIMA: Škola u Bijelom Polju od sutra nastavlja s radom

Nakon što je grupa roditelja odlučila da ne šalje svoju decu na nastavu jer su, kako tvrde, saznali da jedan trinaestogodišnji učenik preti da će ubiti 30 učenika, nastava u OŠ „9. maj“ od sutra će se odvijati normalno.

Tu informaciju potvrdilo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore.

– Ovaj slučaj je bio prioritet u radu nadležnih institucija, stoga želimo da obavestimo učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu, naveli su iz Ministarstva.

RODITELJI STRAHUJU ZA SVOJU DECU: Ni u regionu škole više nisu sigurne

Obavljen je sastanak sa direktorkom škole, kao i sa razrednim starešinom, a u rešavanje situacije pored resornog odmah je uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Centar bezbednosti Bijelo Polje, nadležno tužilaštvo, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Centar za socijalni rad Bijelo Polje, Ministarstvo zdravlja i nadležne zdravstvene ustanove, kao i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

– S obzirom na to da je reč o maloletnim licima, još jednom apelujemo na medije i celokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema ovom slucaju i da vodimo računa o zaštiti prava deteta u skladu sa nacionalnim propisima, ali i UN Konvencijom o pravima deteta. Imajući u vidu da su akteri maloletna lica, detaljnije informacije nismo u mogućnosti da saopštavamo, zaključuje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter