Izvor: BSC HAPPY/RTRS
19.11.2023 u 18:46
5

„CILJ BOŠNJAKA JE NESTANAK SRPSKE“: Politički analitičar Deđanski o rušenju Dejtonskog sporazuma

Politički analitičar Stevica Deđanski ocenio je da je Federaciji BiH, odnosno Bošnjacima kao većinskom narodu, jedini cilj rušenje Dejtonskog sporazuma i nestanak Republike Srpske, na šta ukazuje činjenica da kod njih 21. novembar nije praznik.

Deđanski je objasnio da na to ukazuje i činjenica da se u FBiH dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma, na osnovu kojeg je nastala BiH, ne praznuje, već se slavi ZAVNOBIH i tretira kao takozvani „dan državnosti“, iako je reč o tekovini bivše Јugoslavije, koju su Bošnjaci rasturali.

POŽAR U DŽAMIJI: Dim kulja iz minareta

O njihovom odnosu prema Dejtonu govori i ta prosta činjenica da ga ne obeležavaju. Oni taj sporazum stalno krše i za to optužuju srpsku stranu i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, iako su oni ti koji žele da sruše Dejtonski sporazum – rekao je Srni Deđanski.

Prema tome, kaže, jasno je zašto ne obeležavaju Dejtonski sporazum, dok to nije slučaj kada je u pitanju odluka FBiH da kao dan državnosti slavi ZAVNOBIH.

– Dok god imamo jugonostalgičare i te koji su živeli u tim nekim vremenima, a u stvari koristili slabost srpskog naroda u okviru Јugoslavije da ostvare neke svoje ciljeve, za koje su mislili da njima idu u korist, nama na Balkanu neće biti bolje – ocenio je Deđanski.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “„CILJ BOŠNJAKA JE NESTANAK SRPSKE“: Politički analitičar Deđanski o rušenju Dejtonskog sporazuma”

  1. BIH nikad nije bila drzava niti je imala taj status to je administrativna jedinica u sastavu FRJ bila ni oznaku u grbu FRJ nije imala niti su muslimani imali status nacije vec su bili verska etnicka grupa koja je u II svetskom ratu vise od 9o posto bila u nemackim snagama SS divizijama cinila stravicne zlocine nad SRBIMA tky Genocid holokaust borili se za NDH I Fasizam cak su ucestvovali sa fasistima na Staljingradu /bili u Ustaskim jedinicama /njihova dela su klanje i ubijanje srba jevreja i roma u Jasenovcu Gradiska Garavica kod Bihaca jadovno prebilovci gde god je srbin bio ubijali su ga .

    0
    0
    Odgovori
  2. Kad je ZAVNOBIH odrzavan 1943 godine bosnjaci /muslimani / nisu ni bili u ZAVNOBIH oni su se borili za NDH sa Pavelicem i za fasisticku Nemacku i Hitlera vise od 9o posto su bili u ustaskim jedinicama Pavelic ustaski poglavnik zvao ih hrvatsko cvece
    . potomci antifasista

    0
    0
    Odgovori
  3. NA ZAVNOBIH nikakvo pravo nemaju bosnjaci da se pozivaju i njegove tekovine pljunuli su na to zgazili ga te Bosne vise nema vi Bosnjaci ste je unistili i razorili Stidite se /Srbi su vam stvorili drzavu i odbranili je 1945 g dali vam da zivite sa nama a vi ste to zloupotrebili 92 g i pokusali ponovo da nas koljete i unistavate i progonite i pisete islamske deklaracije /
    potomci antifasista

    0
    0
    Odgovori
  4. kamo srece da se BIH podelila kako je predlagao mose pijade tako i Hrvatska pa danas nebi imali ni ratova ni ovo sto nas je snaslo srbi bi imali svoju autonomiju i u BIH I Hrvatskoj koju su zasluzili koje bi bile pri vrhu FRJ

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter