Izvor: TANJUG
19.11.2023 u 16:31
0

SKANDAL U VUKOVARU! Ustaški pokliči „za dom spremni“ tokom prolaska kolone sećanja

Hrvatska policija saopštila je danas da sprovodi aktivnosti u vezi sa „sporadičnim“ uzvicima „za dom spremni“ koji su se čuli u Vukovaru tokom prolaska kolone sećanja u subotu.

Kako je rekao portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske Dragoslav Živković, MUP je nadzirao događaj i sprovodi aktivnosti kako bi se utvrdile „sve okolnosti i u vezi sa tom situacijom.

U koloni sećanja, kojom je u subotu obeležena 32. godišnjica stradanja Vukovara ratu u bivšoj SFRJ nalazilo se, po podacima gradskih vlasti, 150.000 ljudi.

POLICAJAC UZIMAO MITO OD TURISTE: Napisao kaznu, pa poklekao pred 20 evra (VIDEO)

Tokom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici „za dom spremni“, a pojedinci su pozdravljali dizanjem ruke.

U koloni sećanja bili su predsednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, predsednik Sabora Gordan Jandroković i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Penava je nekoliko dana ranije poručio da oni koji misle da narušavaju dignitet i dostojanstvo vukovarske žrtve u Domovinskom ratu nepriznavanjem vrednosti Domovinskog rata ili misle da u Vukovaru „mere kukuruz“, ne treba da dolaze 18. novembra u Vukovar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter