Izvor: KURIR
25.04.2024 u 13:38
0

UŽAS U BOSNI: Muškarac osuđen na 12 godina zbog obljube žene sa mentalnim poteškoćama, ona ostala u drugom stanju

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je J.D. na 12 godina zatvora zbog obljube K.Е. sa mentalnim poteškoćama koja je nakon toga zatrudnila.

Prema presudi sve se desilo u julu 2017. godine, u Vlasenici kada je optuženi u svom golfu 2, iskoristio nedovoljnu duševnu razvijenost K.Е. čiji je mentalni uzrast na nivou d‌eteta od sedam godina da je obljubi.

NEUSPEH VELIKE AKCIJE U SARAJEVU: Oslobođeni šefovi policije i većina uhapšenih – Tito hteo da PUSTI PIPKE u politiku BiH?

 

Kako se navodi, sa d‌evojkom je nasilno seksualno opštio nakon čega je K.Е. ostala trudna.

„Optuženi je izvršio obljubu nad drugim licem iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost usled koje ono nije sposobno za otpor, pa je usled obljube nastupila trudnoća nemoćnog lica. Time je počinio krivično d‌elo Obljuba nad nemoćnim licem iz člana 167. stav 2., a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, zbog čega ga sud osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina“, navodi se u presudi.

Sud je porodicu oštećene sa imovinsko-pravnim zahtevom uputio na parnicu.

Presudom je optuženi oslobođen od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka zbog lošeg imovnog stanja, te će troškovi pasti na teret budžeta Republike Srpske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter