Izvor:
27.03.2017 u 15:44
0

ZAVIRITE U TITOVE PROSTORIJE: Legendarni „Galeb“ postaje muzej! (FOTO/VIDEO)

Zajednička prijava uređenja bivšeg Titovog broda "Galeb" i bivše upravne zgrade šećerane u Rijeci za novac evropskih fondova namenjen revitalizaciji industrijske baštine ušla je u predzadnju, šestu od sedam faza ocenjivanja i po svoj prilici, napokon bi trebao biti odobren novac za uređenje

Brod usidren stoji godinama u riječkoj luci i nema nikakvu funkciju, a troši oko 500.000 kuna godišnje iz državnog budžeta.

Po novom modelu 80 posto ukupne površine Galeba, koja iznosi oko 5.000 metara kvadratnih, biće otvoreno za javnost, dok ostatak od 20 posto otpada na komercijalne sadržaje.

Otkako je u vlasništvu Rijeke, bilo je raznih ideja šta napraviti s Galebom, počevši od one da na njemu bude muzej jugoslavenske avangardne umetnosti do davanja većeg dela broda u zakup privatniku koji bi napravio hotel ili hostel, kao i da bi najbolje bilo potopiti ga i pretvoriti u ronilačku atrakciju.

Ipak, bivši Titov brod biće muzej koji će bez idolopoklonstva progovoriti o svim režimima kroz koje je Rijeka prošla.

Jutarnji

Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter