Izvor:
20.07.2017 u 18:44
0

ŽENA OSUĐENA ZA NASILJE U PORODICI: Nasrnula na supruga zbog mobilnog telefona!

Tamara Marinković (39) iz Banjaluke osuđena je u banjalučkom Osnovnom sudu na uslovnu kaznu zbog napada na supruga Sašu Marinkovića kojeg je izgrebala po telu, jer joj nije želeo dati mobilni telefon.

Marinkovićeva je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici osuđena na novčanu kaznu od 300 maraka, koju će morati platiti ukoliko u narednih 6 meseci počini identičan ili teži prekršaj.

U medijima su svakodnevica šokantna svedočenja o zlostavljanim ženama- žrtvama najtežih oblika nasilja u porodičnim zajednicama, ali ne treba zanemariti ni muškarce koji trpe porodično nasilje.

Iako je tako nešto retkost, pomenuti slučaj zabeležen je u Glamočanima kod Laktaša, a nedavno je okončan i presudom Osnovnog suda u Banjaluci, nakon što je Saša Marinković zbog nasilja u porodici prijavio sada već bivšu suprugu Tamaru.

Rasprava oko računa

Prijava je prosleđena MUP Republike Srpske, odnosno nadležnoj Policijskoj stanici u Laktašima, a istražioci su nakon utvrđenih navoda protiv Marinkovićeve podneli prijavu koja je dobila sudski epilog.

Prema presudi Osnovnog suda u Banjaluci, Tamara Marinković iz Banjaluke odgovorna je što je 11. septembra 2016. godine oko 15.30 u porodičnoj kući u Glamočanima kod Laktaša nakon kraće rasprave sa suprugom i oštećenim Sašom Marinkovićem oko zajedničkih računa i mobilnog telefona fizički napala supruga.

Prema presudi Marinkovićeva je od supruga pokušala da uzme svoj mobilni telefon pa ga je noktima izgrebala po vratu i leđima nanevši mu vidne povrede.

Na ovaj način Marinkovićeva je, prema oceni Osnovnog suda u Banjaluci, počinila prekršaj iz Zakon o zaštiti od nasilja u porodici.

Prvostepenim rešenjem kažnjena je novčanom kaznom od 300 maraka, koja će se izvršiti ukoliko u narednih 6 meseci izvrši isti ili teži prekršaj. Troškovi postupka pali su na teret Marinkovićeve.

Olakšavajuće okolnosti

Sudija osnovnog suda je u obrazloženju presude objasnio da je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Marinkovićeve podneo MUP Republike Srpske, odnosno Policijska stanica u Laktašima.

– Sveobuhvatnom analizom izvedenih dokaza na održanim usmenim pretresima i dokaza koje je u spis uvrstio i pročitao predstavnik ovlaštenog organa, među kojima su zapisnici o saslušanju osumnjičene Tamare Marinković i oštećenog Saše Marinkovića, te nalaza i mišljenja UKC Republike Srpske, sud je utvrdio da je okrivljena napala člana porodice – navodi se u obrazloženju presude.

Banjalučki Osnovni sud je tako utvrdio da je Marinkovićeva svog supruga noktima grebala po vratu i leđima, čime je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici zbog čega je proglašena odgovornom i sankcionisana.

– Prilikom odlučivanja o vrsti i visini sankcije, a ceneći okolnosti pod kojima je došlo do činjenja prekršaja, ovaj sud je na strani okrivljene od olakšavajućih okolnosti uzeo lične i imovinske prilike, raniju nekažnjavanost, a cenio je i doprinos oštećenog činjenju prekršaja – zaključio je Osnovni sud u Banjaluci.

Tamara Marinković juče se nije javljala na naše telefonske pozive.

Privatni detektiv pred kućom

Saša Marinković izjavio je da je u poslednje vreme primetio i sumnjiva vozila sa zatamnjenim staklima ispred porodične kuće. Nakon jedne „intervencije“ pred kućom Marinković je, kako kaže, uspeo da uhvati „sumnjivca“ i ubrzo utvrdio kako se radi o privatnom detektivu.

– Nakon što mi je priznao da je privatni detektiv i zbog čega je angažovan, rekao sam mu da to što radi nije u skladu sa zakonom, te da na takav način može snositi ozbiljne posledice. Nakon toga ga više nisam video – ispričao je Marinković.

Blic
Foto: Twitter/SenpaiKimi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter