Izvor: Tanjug
29.11.2020 u 11:28
0

Ruski lekari stigli u Nagorno-Karabah

 U glavni grad Nagorno-Karabaha Stepanakert doputovalo je više od 60 vojnih lekara iz Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Prvi medicinski odred za specijalnu namenu Istočnog vojnog okruga stigao je u Stepanakert, prestonicu Nagorno-Karabaha, radi pružanja pomoći lokalnom stanovništvu“, navodi se u zvaničnom saopštenju ruskog ministarstva, a prvu jedinicu čine vojni hirurzi, anesteziolozi-reanimatolozi, terapeuti i epidemiolozi.

OVO MORATE ZNATI

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAKAZAO HITAN SASTANAK: Glavna tema ODNOSI u REGIONU

KRVAVI OBRAČUN IZMEĐU SUPRUŽNIKA: Žena izbola muža (30), lekari mu se bore za život!

MINISTAR RUŽIĆ ISTIČE: Obrazovanje se ne sme prekinuti

UŽAS! HOROR SE ODIGRAO NA DEDINJU: Pacijent skočio kroz prozor bolnice

KISIĆ OBJAŠNJAVA ZAŠTO SU MERE U TREĆEM TALASU SLABIJE NEGO U PRVOM: Otkriva sve o divljanju korone, ali i tome šta nas čeka

Lekari su prvo stigli iz Habarovska u Jerevan vojno-transportnim avionima Il-76, odakle su, uz pratnju ruskih mirotvoraca i vojne policije, krenuli put Nagorno-Karabaha, oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom.

Ministarstvo odbrane je saopštilo i da ruski mirovnjaci pomažu lokalnoj administraciji da raščisti puteve i obnovi objekte socijalne infrastrukture na ovom području ostećene u nedavnim ratnim sukobima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter