Izvor: Tanjug
19.02.2021 u 07:32
0

BAJDEN U POSETI FAJZERU: Do kraja godine planirano DVE MILIJARDE doza vakcina

Američki predsednik Džo Bajden planira da danas poseti pogon farmaceutske kompanije Fajzer u gradu Kalamazu, u saveznoj državi Mičigen, kako bi razmotrio mogućnosti ubrzanja proizvodnje i isporuka vakcine protiv kovid-19, prenosi Rojters.

OVO MORATE DA ZNATE

ZVONA OGLASILA IZBOR NOVOG PATRIJARHA! Evo ko je Porfirije, novi poglavar SPC!

SPC IZABRALA POGLAVARA! PORFIRIJE NOVI PATRIJARH! (FOTO, VIDEO)

ON JE ZVEZDINA JUNAČINA! Srušio je Liverpul, ŠOKIRAO MILAN, sve je moguće na San Siru! (VIDEO, FOTO)

PATRIJARH POMIRITELJ: Porfirije govori četiri jezika, doktorirao je u Atini, a u vojsci je uveo svešteničku službu

OPASNOM SERIJSKOM SILOVATELJU PRETI ZATVOR: Za mesec dana u šumama SILOVAO 7 DEVOJAKA I DEVOJČICU

Agencija navodi da Bajden obilazi najveći proizvodni pogon Fajzera i jedini u SAD u kome se proizvodi vakcina protiv kovid-19, u tenutku kada vlada velika potražnja za vakcinama, a manje od 15 odsto stanovništva u zemlji je trenutno imunizovano protiv korona virusa.

Glavni zdravstveni savetnik u američkoj administraciji Entoni Fauči potvrdio je novinarima tokom ove nedelje da je glavni cilj vlade povećanje broja doza koje svake nedelje stižu saveznim državama i gradovima, ali da je potražnja trenutno daleko veća od raspoloživih vakcina.

Rojters podseća da je Bela kuća ranije ovog meseca rekla da će korisititi ovlašćenja iz Zakona o odbrambenoj proizvodnji kako bi pomogla Fajzeru da brže dobije potrebnu opremu za pojačavanje proizvodnje, a očekuje se da će Bajden razgovarati o toj inicijativi s rukovodiocima kompanije.

Agencija navodi da je Fajzer po ugovoru obavezan da isporuči SAD 300 miliona vakcine koju je razvio s nemačkim Biontekom, a kompanija je do kraja janura isporučila 29 miliona doza i potvrdila isporuke 100 miliona doza do kraja marta i još 100 do kraja maja, a ostatak ugovorenih doza do kraja jula.

PROČITAJTE JOŠ

NOVA CENA PUTARINA Deonice Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak poskupele za 10 dinara

PO 3 KM PEŠAČILI NA GRANICI NA -10 Vozači iz Srbije danima stajali u kolonama: I pre toga su prolazili pakao

ODUZIMANJE IMOVINE I ZBOG 150.000 EVRA Zakon o poreklu samo što nije stupio na snagu, odnosiće se na sve, ali i na samo određene godine

ŽENU OBORIO NA ZEMLJU I ŠUTIRAO PA JOJ UKRAO TAŠNU: Uhapšen mladić (19) iz Bačkog Petrovog Sela zbog razbojništva

Američka kompanija još nije isporučila Evropskoj uniji oko 10 miliona doza vakcina koje su ugovorom precizirane da budu u decembru, potvrdili su zvaničnici EU za Rojters.

Fajzer i Biontek su najavili da im je cilj da ove godine naprave oko dve milijarde doza vakcine protiv kovoid-19, prenosi agencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter