Izvor: Tanjug
28.07.2021 u 12:23
0

PANDEMIJA privremeno obustavila i proizvodnju Mercedesa

Nemačka automobilska kompanija Dajmler smanjuje proizvodnju Mercedes-Benca u tri fabrike u Nemačkoj i privremeno obustavlja rad pogona u Mađarskoj zbog nestašice čipova.

PROČITAJTE JOŠ:

U SRED SEZONE: Crna Gora uvela kovid sertifikate

Odlična akcija policije: PRONAĐEN NESTALI TINEJDŽER IZ PARAĆINA!

U BiH DANAS STUPAJU NA SNAGU ODREDBE O NEGIRANJU GENOCIDA

AMSS PORUČUJE: Vozači, izbegavajte vožnju po vrućini!

Dajmler je uveo skraćeno radno vreme za zaposlene u Mercedesovim pogonima u Zindelfingenu, Raštatu i Bremenu u Nemačkoj, dok je fabriku u Mađarskoj zatvorio na tri nedelje.

U Raštatu će skraćenje radnog vremena trajai do kraja sledeće nedelje, u Zindelfingenu i Bremenu do kraja ove sedmice.

U fabrici u Kečkemetu, proizvodnja će biti obustavljena do sredine avgusta.

Iz Dajmlera su saopštili da ne mogu dati prognozu o tome kada će biti eliminisan problem smanjene ponude određenih komponenata poluprovodnika.

„Situacija je i dalje nestabilna i neprekidno iznova procenjujemo šta to znači za proizvodnju Mercedes-Benca“.

U Zindelfingenu je proces rada obustavljen samo u nekim odeljenjima, tako da će Dajmler nastaviti normalno da proizvodi velike luksuzne automobile. U pogonu Fektori 56 u Zindelfingenu, u kojem se pravi limuzina S klase, Mercedes-Majbah S klase i potpuno električni sedan EQS, ove mere ne utiču na proizvodnju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter