Izvor: Tanjug
21.11.2021 u 13:54
0

SUDAN: Suzavcem rasterivali demonstrante

Sudanske snage bezbednosti upotrebile su danas suzavac kako bi rasterale demonstrante koji su marširali ka predsedničkoj palati u Kartumu uoči očekivanog sastanka načelnika generalštaba Abdela Fataha al-Burhana i svrgnutog premijera Abdale Hamdoka, izjavio je očevidac. 

Demonstranti su nosili sudanske zastave, kao i slike ubijenih tokom nedavnih protesta protiv prošlomesečnog državnog udara i skandirali protiv Burhana, rekao je svedok, prenose strani mediji. 

Svrgnuti sudanski premijer Abdala Hamdok biće vraćen na svoju funkciju, u skladu sa sporazumom koji je postigao sa vojskom, saopštio je ranije danas izvor blizak premijeru i dodao da je Hamdok pristao na dogovor sa vojskom, kako bi se zaustavilo krvoproliće koje je usledio nakon protesta protiv vojnog preuzimanja vlasti prošlog meseca.

Ustavna deklaracija potpisana između vojske i civila 2019. ostaće temelj u daljim pregovorima, rekao je izvor.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter