Izvor: KURIR
08.07.2022 u 11:38
0

NAPRAVIO SPEKTAKL U SPLITU! Brega svako leto je provodio u ovom gradu, a 80-ih je iz njega s NJOM krenuo brodom preko Atlantika

Goran Bregović i njegov „Orkestar za svadbe i sahrane“ oduševili Splićane na festivalu San Sustipanske noći.

Brega je mnoga leta proveo u Splitu, sa bratom svako leto sređivao bi svoj drveni veliki brod a onda plovidba. Iz Splita je krenuo i na plovidbu preko Atlantika 80-ih godina sa tadašnjom devojkom a današnjom suprugom Dženanom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

GRUDI STAVILA U LOBANJE! Senida izdominirala binom na EXITU i podigla temperaturu

„Tako mi je drago da sam večeras ovde“, rekao je Goran Bregović jer, ovo je jedini koncert koji ću održati u Hrvatskoj, od sto koliko ih imam ove godine. Stalo mi je da ispadne super“, rekao je Bregović.

Publici koju su njegovi trubači podigli na noge prolazeći kroz njih svirajući sa više strana na Sustipanu. Goran je preporučio da ipak malo sednu na svoje dekice jer „potrajat će ovo“.

Na set listi je gotovo 30 pesama. Nisu ga poslušali. Igralo se celu noć iiii pevalo. Ludilo Sustipanske noći počelo je i teško je bilo ne poludeti jer ko ne poludi taj nije normalan.

Osim laganog uvodnog Sherza, zaredale su odmah nadahnute Vino tinto, Maki maki, Nata nihara i Duj duj, koju je Bregović potpisao zajedno s pokojnim Rachidom Tachom…

A onda je usledio kratki domaći jezični blok s dugmetovskom „Napile se ulice“, uz električnu gitaru, te „Gas, gas“, jedan od Bregovićevih hitova koji je i na Severininoj listi hitova.

Kulminacija stiže s velikom Ederlezi, u kojoj su se iskazale dve izvrsne bugarske pevačice, te furioznom Mesečinom. A najskuplje je ostavio za kraj Hopa cupa, Čaje šukarije, a onda Ćiribiribela… Grupa devojaka sama počinje Bella ciao, Bregović kreće za njima i teško je opisati tu radost svih prisutnih.

Nakon dva sata Bregovićevog orkestra i veselih pesama publika ogromnim aplauzom ispraća drage goste.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter