Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
08.01.2024 u 15:55
0

BOGATA JE PROTEINIMA: Poboljšava rad creva, snižava holesterol, a tek kako utiče na zdravlje srce

Mnogi ne znaju da je sočivo jedna od najzdravijih namirnica, koja može da se koristi u raznim receptima.

Kada se radi o zdravlju, postoje određene namirnice koje imaju skoro pa nemerljivo dobar uticaj na njega.

Jedna od takvih supernamirnica jeste i sočivo, a detaljnije o njegovim benefitima, objasnila je nutricionistkinja Ivana Mišić:

– Sočivo je visoko hranljiva mahunarka koja je izuzetno bogata proteinima i vlaknima, a pored toga poboljšava probavu i održava nivo energije u organizmu, što će sprečiti napade umora i pospanosti – navodi nutricionistkinja i otkriva po čemu se ova namirnica posebno izdvaja od drugih:

Pixabay

Bogat proteinima

Sočivo je fantastičan izvor biljnih proteina, što ga čini idealnim za vegetarijance, vegane, ali i sve koji žele da obogate svoju ishranu kvalitetnim proteinima.

Bogat vlaknima

Visok sadržaj vlakana u sočivu pomaže u održavanju zdravog digestivnog sistema, smanjujući rizik od zatvora i poboljšavajući opšte stanje creva.

Minerali i vitamini

Sočivo je puno gvožđa, folata, magnezijuma, cinka i B vitamina, koji su ključni za održavanje energije i zdravlja kože.

Poboljšava zdravlje srca

Redovno konzumacije sočiva, može doprineti smanjenju holesterola i očuvanju zdravlja srca zahvaljujući svojim biljnim sterolima i vlaknima.

POSLE OVOG UPOZORENJA NEĆETE SA UŽIVANJEM OVO PRAKTIKOVATI TOKOM JELA! Stari su nas upozoravali, nismo slušali! Zbog ove navike možete da završite na DIJALIZI!

Široka primena u kuhinji

Od salata, supa, do glavnih jela, sočivo je neverovatno svestrano u kuhinji, omogućavajući vam da eksperimentišete sa različitim ukusima i teksturama.

– Zato, naredni put kad planirate obrok, razmislite o dodavanju sočiva u recept, vaše telo će vam biti zahvalno – zaključuje Ivana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter