Izvor: Happy BSC Portal/Direktno.rs
08.01.2024 u 18:40
0

PREJELI STE SE: Ovih pet namirnica će umiriti vaš stomak

Sad je gotovo! Jeli ste mnogo i za Novu godinu i danas za Božić i osećate nelagodu u stomaku.

Ipak postoji rešenje da sebi olakšate život. Ukoliko preterate sa hranom ono što vas očekuje su grčevi, bolovi u stomaku i nadutost.

Ovih pet namirnica vam mogu pomoći da lakše svarite hranu i izbegnete neprijatan osećaj.

Banana

Banana je namirnica koja se lako vari. Kalijum pomaže sistemu za varenje da funkcioniše bez problema, a vlaknima kojima su banane bogate pomažu da se smanji dijereja.

Pixabay

Sok od pomorandže

Ukoliko pijete sok od pomoranže da smirite stomak, pijte ga pre ručka i nikako ga nemojte kombinovati sa ugljenim hidratima. To može izazvati dodatnu nadutost i gasove.

Izbegavajte so

So zadržava vodu u organizmu, pa čips i druge gricakalice nisu dobar izbor. Ako baš želite neke grickalice onda bi možda bolje bilo da napravite kokice ili da uzmete šaku badema.

BOGATA JE PROTEINIMA: Poboljšava rad creva, snižava holesterol, a tek kako utiče na zdravlje srce

Pirinač

Pirinač je bogat vlaknima, pa stomak ne mora mnogo da “radi” da bi ih svario. Namirnice poput tosta i krompira takođe neće namučiti vaš stomak, a pomažu i da se smanji dijareja tako što upijaju tečnost.

Čaj od nane

Nana smiruje stomačne mišiće, što omogućava lakše varenje hrane. Takođe, nana smiruje grčeve i nesvestice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter