Izvor: Najžena
14.11.2023 u 07:53
0

BOLI VAS GLAVA A LEKOVI NE POMAŽU: Ukoliko imate i ovaj simptom, hitno kod lekara

Razlozi zbog kojih imate glavobolje

Nema ništa gore kada vas boli glava bez prestanka ceo dan, a lekovi ne pomažu. Uzroci mogu da budu bezazelni, ali i potrencijalno veoma opasni.

E sada, ako sve ovo što smo nabrojali nije razlog kod vas ili glavobolja potraje i naredni dan, postoje i mogući uzroci zbog kojih biste trebali da odete kod lekara, za svaki slučaj.

Apneja u snu

Migrena

Hronične jutarnje glavobolje su obično ili migrena ili glavobolja napetosti. Migrena se često oseća kao pulsirajući bol na jednoj strani glave, zajedno sa simptomima kao što su osetljivost na svetlost ili mučnina.

Tenzione glavobolje

Obično se osećaju kao jak pritisak oko glave. Verovatnije je da ćete ovo doživeti ako patite od anksioznosti ili depresije. Ova vrsta glavobolje može da nastane i kao posledica noćnog škrgutanja zubima, jer ova navika može da napravi veliku napetost u vašoj vilici, što zauzvrat može da uzrokuje jaku jutarnju glavobolju.

Inače, buđenje s glavoboljom može da znači da previše koristite lekove, pa lekari savetuju da ih pijete ne više od 10 dana mesečno ili nekoliko puta nedeljno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter