Izvor: TANJUG
12.11.2023 u 12:39
0

BORBA PROTIV DIJABETESA: Libra senzori uskoro u Srbiji

Direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić izjavila je danas da će fri stajl libra senzori za kontinuirano merenje nivoa šećera biti uskoro dostupni o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za svu decu do 18 godina obolelu od dijabetesa tipa 1, koja su na terapiji insulinskom pumpom i za svu decu sa nestabilnim dijabetesom.

OVE GREŠKE PRAVITE KADA KUVATE KAFU: Ako vam je kafa slaba ili gorka, ovo je rešenje

Time se, dodala je ona, ispunjava ono što su tražila udruženja pacijenata i dodala da pravo na senzore o trošku osiguranja za decu do 18 godina uvedeno je 2020. godine, navodi se u saopštenju RFZO.

„Tada je u Srbiji registrovan bio samo jedan tip senzora, a prošle godine su registrovana još tri, tako da su sada pacijentima na raspolaganju četiri vrste senzora od tri različita proizvođača. Novina je da sam razgovarala sa predstavnicima kompanije koja proizvodi libra senzore, koje su udruženja pacijenata tražila.

Oni do sada nisu bili zainteresovani da se registruju u Srbiji, a nakon razgovora rekli su da hoće da se registruju. Sledeće nedelje imamo sastanak i tada ćemo tačno znati kada će senzori libra biti dostupni pacijentima“, kazala je Radojević Škodrić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter