Izvor: 23SEDAM.RS
04.02.2024 u 15:53
0

KAKO SMANJITI RAČUNE ZA GREJANJE: Telefonom naštelujte temperaturu i potrošnju

Cena struje i u Srbiji, kao odavno u svetu, postaje faktor broj jedan kada se gleda kako je najbolje grejati se. Ako se izabere pametno, račun za grejanje (a i hlađenje), neće biti ono za šta ćete „jedino raditi“

Pitanje „koliko to dobro greje“ pri kupovini nekog uređaja za hladne zimske dane, u poslednjih godinu, dve sa ozbiljnim porastom cena struje preraslo je u pitanje „koliko će da bude manji račun EPS-a“. Da greje dobro, to smo znali i ranije ali koliko može savremenim klima uređajima da se štedi za 24sedam su objasnili u uvozniku i serviseru klimatizacionih uređaja „Klima Pingvin“ iz Beograda.

NIKAD VAM SE NEĆE ZALEPITI ILI PUĆI KOLAČ: Imamo trik za svaki pleh, vaše muke u kuhinji su rešene

‒ Sa pojavom inverter kima uređaja uštede su velike jer može da se uštedi između 20 i 50 odsto, zavisno od toga da li u režimu grejana i hlađenja a i od kvaliteta uređaja. Ovakvi uređaji bitno kvalitetnije se i u grejanju i u hlađenju, a kada se nabavi ovakav energetski visokoefikasan uređaj, uštede na računima za struju su velike – kaže Ivan Antić, osnivač i direktor „Klima Pingvin“.

A računi za struju su prilično otišli naviše. Onima koji troše 400 kilovatčasova mesečno računi su danas veći za oko 1.000 dinara a oni oji se potpuno greju na struju i troše oko 2.000 kilovatačasa  sad paćaju oko 8.000 dinar više.

U velike uštede su se uverili kako vlasnici TA peći, koji su i pored toga što se one mahom pune preko noći, smanjili račune inverterima, tako i oni koji su novima zamenili „on-off“ modele starijih generacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter