Izvor: klix.ba
12.11.2023 u 14:14
0

DOBA DANA KADA MOŽETE DA SE OPUSTITE: Obilan doručak omogućava duplo veću potrošnju kalorija, pokazuju studije

Obilan doručak umesto obilne večere može da spreči gojaznost i povišen nivo šećera u krvi, rezultati su nedavno završene studije objavljene u "The Journal of Clinical Endocrinologi & Metabolism".

Studija je sprovedena na 16 muškaraca koji su konzumirali niskokalorični doručak i visokokaloričnu večeru, a u drugoj fazi studije uradili su obrnuto.

JAČA IMUNITET I ČUVA ZDRAVLJE: Niste ni svesni koliko su važne ove namirnice

„Rezultati pokazuju da obrok koji se pojede za doručak, bez obzira na količinu kalorija u sebi, proizvodi dvostruko više termogeneze izazvane hranom od istog obroka za večeru“, rekla je ona.

Pored sagorevanja kalorija dva i po puta brže kod ljudi koji konzumiraju visokokalorični doručak i niskokaloričnu večeru, povećanje koncentracije šećera u krvi i insulina izazvano hranom je smanjeno nakon doručka u poređenju sa večerom.

Rezultati su takođe otkrili vezu između konzumiranja niskokalorijskog doručka i povećanog apetita kasnije tokom dana, posebno želje za slatkišima

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter