Izvor: BSC HAPPY
13.11.2023 u 09:03
0

DVA SU RAZLOGA: Evo zašto ne treba da vežbate uveče

Kada vežbate kasnije u toku dana, može da vam se desi nedostatak motivacije nakon dugog dana.

Za razliku od jutarnjeg vežbanja, jedan od najizazovnijih aspekata vežbanja uveče i noću je mogućnost da drugi planovi ili prepreke poremete vaše planove za vežbanje.

Ali postoje i druge tačke koje trebate razmotriti pre nego se odlučite za ovakvu rutinu.

1. Intenzivne vežbe mogu poremetiti san

Iako umereno vežbanje može biti od koristi vašem snu, ako radite nešto intenzivnije, kao što je intervalni trening visokog intenziteta (HIIT), manje od sat vremena pre spavanja, to može negativno uticati na efikasnost spavanja i dovesti do toga da se budite više puta tokom noći.

VEŽBA ZA BOLJE VARENJE: Samo nekoliko sekundi i kičma i vrat će biti istegnuti (FOTO)

2. Nedostatak kontinuiranosti

Studija iz 2018. pokazala je da će ljudi koji vežbaju ujutru najverovatnije ostati dosledni svojoj rutini u odnosu na one koji vežbaju popodne ili uveče.

Ovaj zaključak može biti zato što kada vežbate kasnije u toku dana, može da vam se dogodi nedostatak motivacije nakon dugog dana.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter