Izvor:
20.03.2017 u 06:55
0

IMALI STE NAPORAN DAN NA POSLU? Ovi saveti pomoći će vam da se relaksirate!

Kada se dogodi loš dan na poslu, vrlo je verovatno da određenu situaciju nećete moći da zaboravite ni kada dođete kući. To će vas kopkati, razmišljaćete da li ste mogli drugačije da postupite, šta ćete sutra promeniti i slično. Na neke osobe stres koji dožive na poslu utiče na to da ne mogu kasnije da spavaju, već im konstantno to pada na pamet, ne mogu dovoljno da se opuste i zato i kada utonu u san vrlo verovatno sanjaju posao.

Postoje različiti saveti kako se možete opustiti, ali najbitnije je da sami uočite šta vama najviše odgovara. Mi vam predlažemo nekoliko načina, a ako ih iskombinujete onda ćete potpuno zaboraviti na loše stvari koje su se dogodile taj dan.

Posle posla nemojte odmah kući

Mislite da vas je umor savladao još u poslednjih sat vremena koje ste proveli na poslu, ali videćete kako ćete živnuti odmah kada izađete iz kancelarije. Zato, nemojte odmah ići ponovo u zatvoren prostor, nego pozovite prijatelja da sa njima proćaskate. Ako vam u tom trenutku društvo ne odgovara, onda šetajte sami. Međutim, prijatelji će vam sigurno pomoći da bar na kratko zaboravite te probleme.

Tu šetnju možete iskoristiti da svratite u neku cvećaru i za voljenu osobu kupite neki lep buket cveća. Budite sigurni da će taj mali gest pažnje jednako podići raspoloženje i vama, kao i osobi kojoj je namenjen.

Kada stignete u stan prvo se odmorite

Pokušajte da se makar na 15 minuta opustite. Zatvorite oči i trudite se da ne razmišljate ni o čemu. Popijte čaj i pojedite neku voćku. Isključite zvono na telefonu, udaljite ga od sebe, ne proveravajte društvene mreže i iskuljučite televizor. Možete i svetlo da isključite ukoliko vam tako više prija.

Slušajte muziku

Dobro znate koliko muzika može pozitivno da utiče na ljude. Ako imate tu mogućnost slušajte je i na poslu, definitivno će umanjiti vaš stres. Kada dođete kući odvrnite vašu omiljenu pesmu, pa se razmrdajte nakon petnaestominutnog odmora. Protegnite se, zaigrajte i zapevajte, što da ne?

Vežbajte

Ništa ne izbacuje stres tako efektivno iz vas kao što to radi vežbanje. Što je veći stres to vežbanje treba da bude intenzivnije. Ako već ne idete na neki program, onda na internetu možete pronaći različite vrste vežbi i fitnes koreografija. Potrudite se da što više uradite, da vas trening potpuno oznoji i da date svoj maksimum. U tom trenutku malo je verovatno da ćete razmišljati o problemima, a nakon treninga bićete kao novi.

I za kraj dana – topla kupka

Napunite vašu kadu i pokušajte da se na samom kraju dana reklasirate, jer znate i sami da ste to zaslužili. Dodajte aromatična ulja, napravite penu, pustite muziku i uživajte. Zamislite kako vas sutra očekuje mnogo bolji dan, kako ćete vi biti produktivniji i kako će vam sutrašnji dan predstavljati zadovoljstvo. Tuš kabina sa masažerima je pravi izbor ako ste se vratili sa treninga. Jednako dobro ćete uživati u takvoj tuš kabini, kao i u kadi. Masažeri u tuš kabini će vas opustiti, najvažnije od svega da će opustiti vaše mišiće, koji su zbog treninga bili pod pritiskom. Ako i nemate tuš kabinu sa masažerima i obična tuš kabina može vrlo da pomogne. Tuširajte se dugo toplom vodom, nemojte da mislite na vreme i obaveze u tom trenutku.

Nakon izlaska iz tuš kabine i prijatnog tuširanja, budite srećni što ste još jedan težak dan pregurali. Videćete da posle ovakvog dana nećete imati vremena da razmišljate o stresu, već ćete utonuti u san vrlo brzo. Sutra ćete se sigurno bolje osećati, jer ste svim ovim postupcima pomogli svom telu da se oporavi.

Izvor: saveti.rs
Foto: Facebook/zenaposlovna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter