Izvor:
30.09.2017 u 18:42
0

MISTERIJA MONAHA SA HILANDARA: Evo zašto nikad ne obolevaju od teških bolesti! (foto)

Hilandarska ambulanta gde je dežurao vrhunski je opremljena, od ultrazvuka, preko oftalmoloških uređaja do apoteke.

– Iako sam čitavog života vernik, imao sam tremu da li ću moći da se uklopim. Ali kad stignete tamo, imate osećaj kao da ste tu već proveli sto godina.

– Ono što me je oduševilo je njihov način života koji kao da se nije vekovima promenio. Saznanje da i danas može tako da se živi mi je pomoglo u razmišljanju o životu i struci. Sve je smireno, svako ima svoju ulogu, bez žurbe se sve stiže – kaže dr Popović.

Ubrzo posle Popovićevog povratka, u valjevsku bolnicu je stigao i hilandarski iguman, arhimandrit Metodije, koji je u bolničkom hramu služio liturgiju.

– Osobita čast je što sam obišao bolnicu i ispunio zapovest Gospoda Isusa Hrista koju je on dao u Jevanđelju. On je rekao da kada obiđemo nekog bolesnika, onda on to prima kao da smo samog njega obišli – rekao je on.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter