Izvor:
27.05.2019 u 19:36
0

NAJBOLJI U SRBIJI U PROGRAMIRANJU ROBOTA: Učenici koji pobeđuju na međunarodnim takmičenjima! (FOTO)

Učenici četvrte godine Tehničke škole iz Vladičinog Hana najbolji su u Srbiji u programiranju robota. Na Republičkom takmičenju ekipama iz te škole pripalo je prvo, drugo i četvrto mesto, u konkurenciji 15 timova. Ovi učenici pobeđuju i na međunarodnim takmičenjima iz mašinstva i elektrotehnike.

Uživaju u osmišljavanju, programiranju i konstruisanju robota. Vole i da se takmiče. Viktor i Vukašin nekoliko puta učestvovali su na takmičenjima, osvajali nagrade.

-Prvi zadatak je da robot sakupi određene kocke i ostavi ih u skladište – to simulira radnju robota u nekom magacinu, u firmi. Drugi zadatak bio je da robot nacrta oblik koji su dali- objašnjava Viktor Pešić.

-Dosta smo vežbali, ostajali posle škole, tokom raspusta, vikendom smo dolazili- kaže Vukašin Ristić.

I drugovi iz razreda postigli su zapažen uspeh.

-Prvi put sam osvojio drugo mesto na Republičkom takmičenju u Kruševcu, ove godine sam isto postavio dobar rezultat- zadovoljan je Marko Jovanović.

-Dok on pravi program, ja sklapam robota, dodajem nove senzore- objašnjava Lazar Anđelković.

-Pošto ne postoji neka zadata tema, šablon. Svaka ekipa ima svoj pristup u rešavanju zadataka-ističe profesor Mlađan Mladenović.

Učenici Tehničke škole uspešni su i na međunarodnim takmičenjima, na „Smotri automehaničara i autoservisera“ u Ljubljani, ekipno su bili prvi, pojedinačno drugi i treći.

-Imali smo prilike da se upoznamo sa novom tehnologijom, novim uređajima koje smo povezivali na marku reno, što ranije nismo mogli kod nas-kaže učenik Nemanja Petković.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu, u tri područja rada: elektrotehnika, saobraćaj, mašinstvo i obrada metala, obrazuje 375 učenika.

Izvor:RTS
Foto:YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter