Izvor:
08.06.2018 u 03:23
0

NOVO OTKRIĆE NA CRVENOJ PLANETI: Pronađeni organski molekuli u stenama na dnu drevnog jezera!

Vozilo rover Kjuriositi koje je lansirala NASA otkrilo je na toj planeti organske molekule, objavila je danas NASA.

Na pres konferenciji u NASA Godard Centru za svemirske letove i laboratoriju za mlazni pogon u Pasadeni u Kaliforniji, naučnici su poručili kako su molekuli dali novi uvid u Mars.

– Pronašli smo organske molekule u stenama sa dna drevnog jezera – pojasnila je Džen Ajgenbrodi, naučnica u Godardu koja je dodala i da su otkrili različite molekule.

– Organski sastav ključan je u potrazi za životom – rekao je Pol Mahafi , direktor Odeljenja za istraživanje Sunčevog sistema u Godardu. Rover Kjuriositi je lansiran 2001. godine, dok je na Mars sleteo u avgustu 2012. s ciljem da otkrije da li je na Marsu u bilo kojem trenutku bilo uslov za život.

Ajgenbrodi je pojasnila kako organski molekuli pronadeni na Marsu nisu dokaz života, prenosi Index.hr.

– Oni mogu poticati i od stvari koje nisu biološke – rekla je jgenbrodi.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter