Izvor:
04.03.2019 u 15:48
0

STA SE DEŠAVA KADA SVE KRENE NAOPAKO: Kako se vratiti na pravi put?

U životu se možemo susresti sa neočekivanim teškoćama zbog kojih se čini kao da se sve ruši. Ponekad možemo napraviti greške zbog kojih završimo u takvim problemima kakve nismo mogli ni zamisliti. Srećom, život je putovanje, a ne odredište. Mi patimo, tako da možemo učiti i rasti iz iskustva. Ta bol, ta nesreća neće trajati zauvek, iako znam da izgleda kao da bi mogla. U nastavku se nalaze četiri predloga koja će vam pomoći da ubrzate tempo tih takozvanih lekcija.

Preporučili bismo vam – ako sledite ove predloge, možete ih činiti u navedenom redosledu, ali vi najbolje znate svoju situaciju, zato radite ono što smatrate da je najbolje.

Spoznajte i priznajte istinu u svojoj situaciji

Prvi korak će biti jedan od najtežih. Bez obzira na sve, život nastavlja marširati napred naizgled hladnog srca. Shvatanje da niste na mestu gde ste nameravali biti je prvi korak za vraćanje nazad na stazu i u svoj tempo. Dakle, dišite i priznajte neke činjenice.

– Niste gde želite biti, ali zašto?
– Gde bi radije bili?
– Šta vam u trenutnoj situaciji uzrokuje patnju?
– Vodi li vaše sadašnje stanje ka srećnim i produktivnim odlukama ili prema većoj patnji?

Postavite sebi pitanja o temeljnim aspektima vašeg života. Možete ih i zapisati. Iskreno priznajte trenutnu stvarnost. Bez straha navedite šta nije u redu sa trenutnom slikom. Ti negativni elementi već vam čine štetu, ako im date naziv, to vam donosi pozitivan fokus na njih.

Volite i oprostite

Volite se zbog toga što ste shvatili da ste u nepovoljnoj situaciji. Ne mogu svi ljudi uvek shvatiti da se nalaze u lošoj poziciji, a taj nedostatak ih sprečava u kretanju napred. Vi uzimate bika za rogove i trebali bi biti ponosni na tu činjenicu. Ako se nalazite u negativnoj situaciji zbog drugih ljudi, oprostite im. Pošaljite im talase ljubavi i oprostite im sa najdubljom ljubavi. U redu je ako prvi krug saosećanja i dobrote nije tako dubok. Učinićete to ponovno i sa svakim krugom opraštanja i ljubavi povećavaće se i iskrenost. Onima koji su vas povredili vladao je strah ili ego, a više negativnosti neće razbiti ciklus. I na kraju, nemojte zaboraviti oprostiti sebi.

Vratite se u sadašnjost

Kako budete prihvatali i opraštali, vrlo je verovatno da ćete početi kliziti u prošlost. Takođe, možda će vam se pojaviti i strah od budućnosti. Vi ne znate šta vam budućnost nosi, bez obzira koliko pametni ili dobro informisani bili. Vaša očekivanja će biti direktan odgovor na trenutne strahove. Ne dopustite da vas prošlost i dalje povređuje. Priznajte šta se dogodilo, oprostite, poštujte i volite. Zatim otpustite i vratite se u sadašnjost.

Uklonite i zamenite

U ovom trenutku, počnite razumevati uzrok onoga što vam šteti ili vas sprečava da činite ono što je potrebno. Neki elementi života nisu aktivno negativni, ali vas mogu držati podalje od ostvarenja vaših ciljeva. Uklonite sve nepotrebno iz vašeg života ili ono što vam nanosi bol. Ukoliko niste sigurni u neke stvari u bilo kojem trenutku, pronađite grupu za podršku i razgovarajte s njima.

Izvro: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter