Izvor: MONDO
30.09.2023 u 12:28
1

HRANA SA MALO ŠEĆERA JE „PREVARA“: Ne pomaže mršavljenje, usporava metabolizam i stvara stalo na stomaku

Da li znate da omiljena "zdrava grickalica" zapravo usporava metabolizam i goji? Saznajte o kojoj je to namirnici reč...

Hranu sa niskim sadržajem šećera obično smatramo dijetalnom, ali da li je zaista tako? Nutricionistkinja Meri Sabata kaže da ovakva hrana može i te kako negativno da utiče na metabolizam, a izdvojila je jednu namirnicu koja čak može da podstakne gojenje, posebno u predelu stomaka…

Ova namirnica spada u one sa niskim sadržajem šećera i ako se ne uzima umereno, može da uspori metabolizam i izazove gojenje. Reč je o orašastim plodovima.

ZAŠTO JE SELEN NEOPHODAN TELU: U kojim namirnicama se nalazi najviše i šta ako ga nemamo dovoljno

Orašasti plodovi su poznati po obilju nutrijenata i niskom sadržaju šećera, što ih čini omiljenom opcijom za užinu. Nutricionisti će vam savetovati da pojedete svega nekoliko komada između obroka i to sa razlogom! Jer, ako se jedu u većoj količini, utiču na povećanje težine budući da su energetski „jaki“. Greška koju većina pravi jeste što misli da je zbog niskog procenta šećera ova mnimrica dijetalna, a uopšte nije tako. Preterano uživanje u orašastim plodovima usporava metabolizam i, na kraju, povećava telesnu težinu.

Ipak, treba imati na umu da izbalansirana, kvalitetna ishrana, zajedno sa dobrim navikama i životnim stilom su ključni za dobrobit organizma. Uravnotežena ishrana, razvozteža u kolilini hrane koja se unosi i redovna fizička aktivnost su najefikasniji načini da se pospeši funkcionisanje metabolizma i spreči gojenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “HRANA SA MALO ŠEĆERA JE „PREVARA“: Ne pomaže mršavljenje, usporava metabolizam i stvara stalo na stomaku”

  1. Treba da jedemo sa štpaićima , izbaciti i viljuške i kašike i jesti samo sa kineskim štapićima, šteta što nema više onog finog restorančića sa Kineskom hranom bio je u okolini Knez Mihajlove ulice u nivou ulice , ispred je bilo nekolko stočića mogao si da sedneš a i da stojeći jedeš , em je bio jeftin, em je bila dobra njihova hrana iz voka i pouzdana.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter