BIĆE ZVEZDA STOLA: Dinstani kiseli kupus i jedan začin za poseban šmek
Teško da iko može da zamisli zimu bez kiselog kupusa. Bude tad sarmi i podvarka, a mi vam donosimo recept za dinstani kiseli kupus, koji je idealan prilog uz pečenje, kobasice, suvo meso, ali ide odlično i sa piletinom i šniclama.
Od začina preporučujemo lovorov list, peršun, kim, crvena paprika i dimljena paprika, ali i, sada ćete se iznenaditi, cimet! Nećete verovati kakav šmek daje prstohvat cimeta
Sastojci:
- 500 g rendanog kiselog kupusa
- 50 g slanine
- masti ili ulja po potrebi
- začini po želji (lovorov list, crvena paprika, kim…)
- 3-4 suve šljive
- 1 prstohvat cimeta
- 1 dl vina
Priprema:
Slaninu iseckajte i propržite na umerenoj vatri da postane staklasta i hrskava
Ako je kupus previše kiseo, properite ga pod mlazom vode i procedite.
Dodajte u posudu sa slaninicom, kratko prodinstajte, te ulijte vino i ubacite seckane suve šjive.
Ako koristite lovorov list i kim, dodajte ih sad.
Krčkajte oko 20 minuta i probajte.Ako treba, dodajte malo šećeraa zatim i ostatak začina.
Kuvajte još 10-20 minuta dok sve ne bude meko izvadite lovorov list i poslužite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74