Izvor: Happy BSC Portal/Trpeza.alo.rs
04.11.2023 u 11:11
0

LIMUN KOCKE: Brza i jednostavna poslastica

Limun kocke su postale veliki trend na mrežama.

Probajte naš recept i uverite se zašto je to tako.

Potrebno

Biskvit
125 gr putera
50 gr šećera u prahu
1 vanilin šecer
1 kafena kašičica ruma
150 gr brašna

Pixabay

 

Krem

3 jaja
150 gr šećera
40 gr brašna
100 ml soka od limuna
rendana kora od 1 limuna

Priprema

Za biskvit umutite omekšali puter ,pa u njega dodajte kašičicu ruma i brašno. Testo kašikom rasporedite u mali pleh. U pleh prethodno stavite papir za pečenje. Izbušite viljuškom testo i pecite u unapred ugrejanoj rerni na 160 stepeni nekih 20-tak minuta. Za to vreme umutite krem. Cela jaja umutite sa šećerom, da pobele i blago se zgusnu, zatim dodajte ostale sastojke za krem. U to izrendajte samo žuti deo kore limuna.

NEOBIČAN SENDVIČ: Napravite sendvič na potpuno drugačiji način

Izvadite pleh i prelijte kremu preko biskvita, vratite u rernu na nekih 20 minuta. Napraviće se mala korica, a unutra će se napraviti divan limun krem. Izvadite pleh, ohladite i stavite u frizider. Možete da pospete šećerom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter