Izvor: Glossy
24.11.2023 u 19:29
0

RECEPT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO: Kad zamirišu ČOKOLADA i KOKOS skupiće se i komšiluk

Bakin recept za čupavce gotove za pola sata

Nekada se porodični ručak vikendom ne nije mogao zamisliti bez ukusnog dezerta kojim bi se zasladili svi ukućani. Domaćice su pravile razne slatke i slane pikanterije, a jedna od omiljenih su bili čupavci.

Ukoliko i vi volite čupavce ovaj recept obavezno prepišite u svoju svesku kako biste ga sačuvali od zaborava.

Evo šta vam je potrebno za pravljenje ukusnih čupavaca koji će čim zamirišu kroz prozor kuhinje odmah dozvati ceo komšiluk.

Potrebno je za koru:

5 jaja
350 g šećera
20 kašika mleka
1 margarin
400 g brašna
1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko, istopljen margarin, brašno i prašak za pecivo. Sve izlijte u pleh i pecite oko pola sata. Nakon toga izvadite da se malo prohladi, pa isecite na kocke.

Potrebno za fil:

300 g šećera
20 kašika mleka
250 g čokolade
1 kocka margarina

kokos za valjanje

Priprema:

Istopite šećer sa mlekom, pa dodajte čokoladu i margarin. Ostavite da prokuva i da se malo prohladi.

Kocke umačite u fil, ali ne mnogo da se ne bi napile i bile gnjecave. Nakon što sa svake strane umočite kocke u fil uvaljajte u kokos.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter