Izvor: Kurir
05.10.2023 u 13:04
0

KISELO MLEKO ZDRAVLJE ČUVA: Kravlje za probavu, ovčje za kosti a kozje za JETRU

Kravlje, ovčije ili kozje kiselo mleko – ne zna se koje je bolje. Dok prvo reguliše probavu, drugo je prirodni antibiotik, a za treće se veruje da leči jetru i disajne puteve.

KRAVLJE KISELO MLEKO

U sastavu kravljeg kiselog mleka nalaze se proteini, mlečne masti i ugljeni hidrati. Energetska vrednost mu je oko 65 kalorija na 100 grama. Veliki procenat odlazi na proteine koji pružaju osećaj sitosti u stomaku. Bogato je natrijumom, kalcijumom i kalijumom, kao i vitaminima C, A, D, B1 i B12.

Odlično je za probavu

Zbog probiotskih kultura konzumacija konzumacija kravljeg kiselog mleka pogodna je za lečenje problema s varenjem i probavom. Kravlje kiselo mleko ima pozitivne efekte na poboljšanje imuniteta i jačanje celokupnog organizma. Sprečava bolesti srca i krvnih sudova, a može da pomogne u slučaju različitih kožnih oboljenja, ekcema i paradentoze. Ima sposobnost da ublaži simptome PMS-a i delotvorno je u borbi sa nesanicom. Naročito se preporučuje u ishrani starijih osoba i dece jer sprečava nastanak anemije.

RECEPT

Protiv zatvora

Potrebno je

10 listova svežeg spanaća, čaša kiselog mleka

Priprema

Listove spanaća dobro operate i stavite ga u blender, zatim dodajte kiselo mleko, izmiksajte i popijte napitak.

Najbolji rezultati dobijaju se ako se ovaj napitak konzumira ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter