Izvor: Objektiv
22.01.2021 u 09:47
0

NOVO ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Probiotici čuvaju zdravlje JETRE

Jedan od najvažnijih organa u našem telu jeste jetra.

Obavlja više od 500 funkcija.

I bez nje apsolutno ne možemo.

Međutim, to nas ni najmanje ne sprečava da je konstantno zloupotrebljavamo.

To najčešće radimo unošenjem alkohola, ili nezdrave i masne hrane, pogotovo kasno uveče.

ZANIMAĆE VAS OVO

LONČAR: Građani su izabrali dobar put, put prevencije

GRAĐANI OČEKUJU POPUŠTANJE MERA: Danas sednica Kriznog štaba

U BEOGRADU OTVORENI NOVI PUNKTOVI ZA VAKCINISANJE: Skoro 170.000 građana zainteresovano za cepivo

TOPAO JANUARSKI DAN: Umereno oblačno, temperatura do 16 stepeni

„DOPUSTITE DA SKLOPIM OČI, IDEM…“ Poslednja PORUKA pokojne MIRE ledi krv u ŽILAMA! (FOTO)

Međutim, novo istraživanje je na tragu rešenja za sprečavanje takve štete.

Naučnici sa Univerziteta Amory su, inspirisani studijama koje ukazuju na to da dobro zdravlje stomaka može da poboljša zdravstveno stanje srca i mozga, odlučili da testiraju da li običan probiotik (Lactobacillus rhamnosus GG ili LGG) može da zaštiti jetru od oštećenja.

Studija je sprovedena na laboratorijskim miševima, koji su dobijali ili hranu koja je sadržala LGG probiotike, ili običnom hranom.

Njihovi nalazi su, nakon dve nedelje, pokazali da su miševi, koji su tokom te dve nedelje uz hranu uzimali i probiotike, imali manje oštećenje jetre u odnosu na miševe koji ih nisu uzimali.

Istraživači veruju da su probiotici uticali na povećanje nivoa Nrf2 proteina u njihovim organizmima. Taj protein je poznat po tome što reguliše antioksidanse koji neutralizuju slobodne radikale.

LGG probiotik unapređuje reakciju antioksidanasa na jetru i na taj način je štiti od delovanja oksidanasa koji proizvode lekovi kao što je paracetamol.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter