Izvor: Tanjug
11.12.2020 u 09:03
0

STIŽE JOŠ JEDNA RUSKA VAKCINA protiv svih vrsta KOVID virusa!

Fabrika „Medsintez“ iz Sverdlovske oblasti pravi svoju vakcinu protiv virusa korona „Ural“, koja će biti efikasna u borbi protiv bilo kojih vrsta Kovid-19, pa čak i onih koji se mogu pojaviti u budućnosti, izjavio je predsednik Upravnog odbora „Medsinteza“ Aleksandar Petrov.

– Uzet je u obzir evolutivni proces virusa, vakcina je napravljena na poseban način. To je potpuno nova tehnologija, dakle reč je o inovativnoj vakcini – rekao je u četvrtak Petrov, istakavši da bi vakcina trebalo da bude hipoalergena.

ZANIMAĆE VAS…

OVO JE 20 DOBITNIKA Pogledajte da li ste na listi nagrađenih u kvizu „Naslovna strana“

NUKLEARNA KATASTROFA PRETI EVROPI: Danas locirana velika opasnost

NEVEROVATNA EMISIJA! Pogledajte savete dr Nestorovića i travara o koroni (VIDEO)

ZVEZDA PALA POSLE PRAVE DRAME: Crveno-beli nakon TRILER ZAVRŠNICE poraženi od grčkog velikana!

Prema njegovim rečima, vakcina je dobijena metodom genetičkog inženjeringa i za njenu proizvodnju nije potreban virusni patogen i druge komponente i elementi, povezani sa infektivnim patogenom, prenosi Sputnjik.

Petrov dodaje da su u toku pretklinička ispitivanja vakcine „Ural“ na miševima, nakon čega će „Medsintez“ započeti klinička ispitivanja.

PROČITAJTE JOŠ…

TRAGEDIJA! Avion poleteo po vakcine, pa pao kod Prijedora! (VIDEO)

EVROPSKA UNIJA ZABRINUTA: Finalni krah politike Angele Merkel

OD KRIVOKAPIĆA SE OČEKUJE OBJAŠNJENJE: Dostavite nam odluku o zaduživanju Crne Gore za 750 miliona evra

VELIKI USPEH DONALDA TRAMPA! Još jedna arapska zemlja normalizovala odnose sa Izraelom!

Vakcina će se moći transportovati i čuvati na temperaturama od +2 do +8 stepeni u tečnom obliku, što pojednostavljuje proces transporta.

U avgustu je Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju Kovid-19, koju je razvio Naučno-istraživački centar „Gamaleja“, podseća Sputnjik.

Vakcina je nazvana „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Vakcina se zasniva na proučenoj i provernoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter