Izvor: HappyBSC
03.07.2020 u 11:43
0

SZO IZDAO NOVO UPOZORENJE O NOŠENJU MASKI Obratite pažnju na njihova detaljna uputstva! (VIDEO)

SZO je izdao novo upozorenje o nošenju maski za vreme pandemije koronavirusa koje je jutros poslao putem aplikacije Viber milionima korisnika širom sveta.

Prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije medicinske maske, koje štite ljude da se ne zaraze od onih koji imaju simptome koronavirusa, trebalo bi da nose:

– zdravstveni radnici

– svako ko ima simptome zaraze, uključujući i one sa blagim simptomima

– negovatelji koji brinu o obolelima od koronavirusa van sistema zdravstva

OVO MORATE ZNATI

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU Ovo morate da poštujete

NISU SVE GRANICE EU OTVORENE ZA SRBE Pogledajte koje zemlje su i dalje ZA NAS ZAKLJUČANE!

OBAVEŠTAJNA SLUŽBA BIH UDARILA NA SRBIJU Pokušavaju da podmetnu priču o ruskoj destabilizaciji regiona

Šarčević: STUDENTI OSTAJU U DOMOVIMA!

Nemedicinske fabričke maske trebalo bi da nose svi ostali, iako nemaju značajnu ulogu u zaštiti od koronavirusa, dobre su za nošenje u zatvorenim prostorijama i tamo gde je nemoguće držati socijalnu distancu od 1m – u gradskom prevozu, tržnim centrima, kancelarijama i slično.

SZO ohrabruje ljude, kako se navodi u saopštenju, da nose nemedicinske maske iako te maske mogu prouzrokovati infekciju ako se nepravilno koriste i dodiruju prljavim rukama na kojima se već nalazi virus. Takođe, napominje SZO, ove maske mogu prouzrokovati teškoće u disanju, a mogu pružiti i lažni osećaj sigurnosti za one koji ih nose ukoliko se ne pridržavaju ostalih mera preporučenih od strane epidemioloških službi ili svojih vlada.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

PREVARA VEKA! Hrvatska otela SRBIMA 23 MILIJARDE EVRA!

Kon: Srbija u nedelji maksimuma, od sledeće nedelje smanjenje novoobolelih

KRUŠEVAC NOĆAS POGODILA OLUJA Provala oblaka i orkanski vetar! (VIDEO)

ČEDA JOVANOVIĆ prebačen na INFEKTIVNU, u lošem je stanju!

Iz tog razloga SZO navodi da je glavna mera u sprečavanju širenja koronavirusa redovno pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora u kojem boravimo te držanje socijalne distance od 1m.

A kako pravilno nositi masku možete pogledati u videu koji je SZO pripremio:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter